Gyerek nélkül tilos a belépés

Kitiltották Legolandből, mert túl öreg volt a bácsi

Évek óta nagy álma volt a férfinak, hogy egyszer láthassa Legolandet, ám amikor végre rászánta magát az utazásra és elment, nem engedték be: nem volt vele 12 éven aluli gyermek.

2013.07.10 17:05ma.hu

Úgy érezte, darabokra törték az álmát, amikor már szó szerint Legoland kapujában állt, de nem engedték be. A kanadai John St-Onge ugyanis felnőtt lányával együtt érkezett a legóbirodalomba, ahol azt mondták: csak gyermek kísérőjeként lépheti át az ajtót, márpedig nem volt velük egyetlen 12 évnél fiatalabb lurkó sem. A férfi azóta ábrándozott Legoland meglátogatásáról, amióta a saját gyerekeinek évtizedekkel ezelőtt megvette az első játékkockákat, most pedig megtagadták tőle ezt - panaszolta a sajtónak.

Fotó: legoland.com

Amikor a jegyszedő elutasította a 63 éves férfit és a lányát, akkor St-Onge az igazgatót hívatta, ám ő sürgős és fontos teendőire hivatkozva nem akart személyesen beszélni a férfival. "Az alkalmazott öt perc múlva visszajött és azt mondta, hogy ez a szabály, gyermek nélkül senkit nem engednek be és ez ellen nem tehetnek semmit" - idézte Nicole St-Onge szavait a Metro című lap. A három órás utat egyhamar nem fogják megint megtenni, ráadásul mélységes csalódást éreznek a kockabirodalom iránt.

"Én összetörtem, a 63 éves apám pedig egyenesen le volt sújtva. Az arckifejezése olyan volt, mint annak a gyereknek, aki nem kapta meg a hőn áhított ajándékot karácsonykor" - magyarázta a nő. "Úgy érzi, hátrányos megkülönböztetés érte őt csupán azért, mert nyugdíjas, aki mellesleg legóval játszik" - tette hozzá. A torontói Legoland marketingigazgatója, Lara Hannaford szerint azonban teljesen szabályosan jártak el, az intézkedéssel ugyanis valójában a gyerekeket és a családokat védik - fejtette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.