Nem elszabadult nagyvad volt

30 éves rejtély oldódott meg: nagyra nőtt macska riogatta az embereket

30 évvel ezelőtt egy titokzatos fenevad kezdte lemészárolni a környékbeli állatokat, ám az angliai Cornwall lakói sosem látták az elkövetőt, csak villanásokra - így szépen dagadt a legenda.

2014.12.16 10:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/sippakorn

Egy titokzatos és vérszomjas rém tartotta rettegésben az angliai Cornwall lakóit csaknem három évtizeden át, de most végre megoldódott a rejtély - aminek felderítésére egyébként már 1995-ben egy 6 hónapos vizsgálat zajlott. A rejtélyes fenevad valójában egy szokottnál jóval nagyobbra nőtt, ámde még így is közönséges házimacska volt. Az állatot ugyan néha sikerült rövid ideig látni, de megközelíteni sose merte senki, messziről pedig a mérete alapján joggal hihette bárki laikus, hogy egy puma vagy hasonló nagyvad lehet.

A legendát tovább duzzasztotta az a tény, hogy amikor a macska megéhezett, időnként más állatokat is megölt és megcsonkított, így aztán a helyiek szívébe szép lassan bekúszott a félelem, és 30 év óta már az életük részévé vált a rettegés.

A most végleg lezárult vizsgálat szerint nincs ellenőrzött bizonyíték rá, hogy egzotikus nagyvad élt volna szabadon nemcsak Cornwallban, de az Egyesült Királyság egész területén sem, és az összesen 84 ezer fontot (32,7 millió forint) elérő kutatások alapján a hatóság emberei végre teljes bizonyossággal mondták ki, hogy csak egy szokatlanul nagyra nőtt házimacska tizedelte a környékbeli állatállományt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.