Csontrészeg lett a terápiától, de bevált

Vodkával itatták le a macskát, hogy megmentsék az életét

Nagyon lassan, cseppenként adagolva itatták le a cicát, de bizarr módon épp ez segített megakadályozni, hogy elpusztuljon. Előzőleg ugyanis fagyállót ivott, amibe bele is halhatott volna.

2014.10.22 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Maggie Smith

Csontrészeg lett a macska, de muszáj volt őt leitatni, csak így menthették meg az életét a fagyállómérgezés után. Az észak-yorksi Redcarban élő Paul Stephenson és lánya, Sara szerencsére időben észrevette, hogy Missey beleivott a fagyállóba, amit néhány kegyetlen idegen rakott ki a cica otthonához közel, de azon kívül. A kétségbeesett gazdik persze azonnal az állatorvoshoz rohantak, ahol megdöbbenve hallgatták végig, hogy csak a leitatás segíthet a koromfekete házikedvencen.

"Amikor hallottunk a kezelésről, teljesen meg voltam döbbenve. Fogalmam sem volt arról, hogy egy állatnak vodkát lehet adni" - magyarázta a 27 éves Sara. "Missey csontrészeg lett. A kezelés két napig tartott és összesen fél liter, 37,9 százalékos vodkát ivott meg" - tette hozzá. Persze a sikeres terápia után szüksége volt még némi időre, hogy kijózanodjon, a gazdája nem tudta, sírjon-e vagy nevessen, amikor Missey fekvő helyzetből megpróbált ellopni egy tollat, de kiesett a szájából és még az sem sikerült neki.

"A vodkás kezelés meglehetősen szokatlan, de gyakorta használják az állatoknál, akik a veszélyes fagyállót megitták. Ilyenkor cseppenként itatjuk őket, és eléggé részegek szoktak lenni a végére" - mondta Andrew Miller, a redcari Fehér Kereszt szakorvosa. A vodka ugyanis nagy százalékban etanolból áll, ami közömbösíti az állatok veséjét károsító fagyállót. Persze az orvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a kezelés csak akkor lehet eredményes, ha még időben megkezdik, de akkor jó esélyei vannak a túlélésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.