A rajzfilmesek is megirigyelhetnék

Falba szorult a kutya, mikor egy macskát kergetett, amelyik egy egeret...

Mintha csak a Tom és Jerry egyik jelenete elevenedett volna meg egy ukrán városban, amikor a tűzoltókat egy szűk falrésbe szorult kutyához hívták ki: az eb egy macskát üldözött, amelyik meg egy egeret kergetett.

2014.10.01 08:00ma.hu
Fotó: Screenshot

Komikus rajzfilmben láthatunk ehhez hasonló jelenetet, de most tényleg az élet produkálta a furcsa esetet, amikor az ukrajnai Mikolajiv városban Liana Koski a Mimi névre hallgató kutyáját sétáltatta, de a békés bandukolást váratlan incidens zavarta meg. Mimi hirtelen meglátott egy macskát, amelyik egy riadt egeret kergetett, és mire a gazdája észbe kaphatott volna, már meg is volt a baj: az egér beugrott egy szűk résbe, ami a házak közt húzódott, a macska utána, és Mimi is utánuk. A gond csak az volt, hogy az arasznyi résben az egér nyilvánvalóan kényelmesen elfért, a macskának sem okozott nagy nehézséget, hogy végigszaladjon a keskeny "folyosón", a kutya viszont sokkal nagyobb volt, és a lendülettől úgy beszorult, hogy onnan se előre, se hátra nem tudta kiimádkozni a gazdája.

Végül a tűzoltókat kellett hívni, akiknek a szóvivője elárulta, hogy bizony nem sűrűn találkoztak még efféle helyzettel. Szerencsére a mentés viszonylag könnyen és gyorsan sikerült, és még a falat sem kellett hozzá kibontani, bár összehangolt munkára volt szükség. Az egyik tiszt egy állatbefogók által használt hurkot fűzött a kutya nyaka köré, egy másik pedig alulról próbálta a kutyát úgy emelni, hogy az ne fulladjon meg, miközben felfelé emelve kihúzták a résből.

Az viszont biztos, hogy Mimi nem az a fajta eb, amelyik képes a saját kárából tanulni. "Amint kiszabadult, elindult, hogy újra megtalálja a macskát, ebből tudtam, hogy semmi baja" - mondta a megkönnyebbült Liana.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.