Durva visszásságok a kisállat-krematóriumban

Azt hitte, a macskája hamvait őrzi, pedig egy lóé volt

Felháborító visszásságokra derült fény egy kisállat-krematóriumban, miután az egyik gazdi felfedezte, hogy imádott macskája teteme még mindig a hamvasztó telephelyén van, miközben ő valamilyen hamvakat az otthonában őriz.

2014.11.26 08:00ma.hu

Vizsgálat indult az angliai Gnosallban működő Swanpit krematórium ellen, miután több gazdi is panaszt nyújtott be, hogy kifizették a hamvasztás költségeit, ám kutyájuk vagy macskájuk maradványait mégsem kapták vissza, egy egykori gazdi pedig megtörten fedezte fel, hogy a könyvespolcán tárolt urnában nem a szívének oly kedves macskája hamvait őrizgeti, hanem valójában egy lóból kapott egy marékra valót. A városi tanács vizsgálatának megkezdése után számtalan állat tetemére bukkantak, és a bennük lévő mikrochipek alapján egyértelműen be tudták azonosítani azt is, hogy ki nem kapta vissza a háziállatát vagy nem azt kapta vissza, amit hitt.

A 60 éves Cynthia Keaton Tennant a Boy George névre keresztelt macskáját veszítette el korábban, és nem értette, hogyan lehetséges, hogy a macskája holtteste most ott hevert a krematórium tárolójában, miközben ő meg volt győződve róla, hogy a polcán a kandúr hamvait őrizgeti. "A nyomozó azt mondta, a macskámat sosem hamvasztották el." Amikor elvitték vizsgálatra az otthon tartott hamvakat, annak DNS-éből kiderült, hogy valójában egy lótól származnak. A Daily Mirror szerint négy további macskaurna tartalmát vizsgálják, amelyekkel kapcsolatban szintén felmerült a visszaélés gyanúja.

De más állatok tulajdonosai is hasonlóképp jártak, noha akár 100 fontot (38600 forint) is kifizettek a méltóságteljes végső búcsúért. Az 54 éves Janet Messenger 2013 augusztusában vitte el a Betty nevű yorkshire terrierjét elhamvasztani, de már akkor elégedetlen volt a szolgáltatással, mert mint mondja, két hónapig tartott, hogy visszakapja a kutya maradványait. Most azt mondja, elpusztul, ha kiderül, hogy ráadásul nem is az eb hamvait kapta meg. "A kutyámat családtagként veszítettem el és ugyanazzal a tisztelettel kellene őt is kezelni" - jegyezte meg a nő.

Gill Heath képviselő elmondta, hogy a panaszok egészen 2010-ig nyúlnak vissza, most a bizonyítékokat és a vallomásokat gyűjtik össze, hogy azok alapján tudják elindítani szükség esetén a bírósági eljárást. A krematórium tulajdonosa, Allan McMasters nem fűzött kommentárt a felmerült vádakhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.