A hitelezők elől menekült

16 emeletet zuhant, de csak kicsit megkarcolódott

Hajnalban riadt fel a hitelező dörömbölésére, de mivel nem tudta volna megfizetni az adósságát, inkább menekülőre fogta a férfi és a tetőn át egy nyílásba ugrott - a 16 emelet mély szellőzőcsőbe.

2014.12.10 08:00ma.hu

Hihetetlen módon túlélt egy 16 emeletnyi zuhanást a kínai Lin Lu, aki a hitelezői elől menekülve ugrott be a szellőzőcsőbe, anélkül, hogy tudta volna, hova vezet a nyílás. A férfi néhány napja hajnali 4-kor arra ébredt, hogy a hitelezője az ajtaján dörömböl, neki azonban nem volt pénze, hogy kifizesse az adósságot, ezért nem látott más megoldást, mint az ablakon keresztül menekülni. Épp akkor tudott felmászni a tetőre, amikor az ajtót a hitelező betörte. "Azt hittem, kijön utánam a tetőre, hogy megkeressen, és akkor megláttam egy nyitott ablakot, ezért úgy döntöttem, hogy ott elbújok. De nem vettem észre, hogy az valójában egy akna, én meg egyenesen a földszintig zuhantam" - mondta később a rendőrségnek a 27 éves férfi.

Amikor rájött, hogy a nyílás alatt nem ért talajt, hanem egyre csak zuhan lefelé, megpróbálta a karjaival és a lábaival fékezni magát. Még ő is meglepődött, amikor rájött a rémisztő út alján, hogy még mindig él, ráadásul a jókora puffanás ellenére egyetlen végtagja sem tört el, csupán karcolások és néhány lila folt jelezte, hogy nem álmodta a kalandot. Az nem volt kérdés, hogy csapdába esett, abban viszont nem volt biztos, hogy bárki meghallja a segélykiáltásait.

Csakhogy mielőtt kiszökött a lakásából, még gyorsan zsebre vágta a telefonját, ami ugyancsak sértetlenül vészelte át a zuhanást. "Bekapcsoltam, és meglepett, hogy még mindig van térerő, ezért felhívtam a bátyámat" - mondta. Bátyja, a 29 éves Lai két emelettel feljebb ugyanabban a panelházban lakott, ezért nem kellett sokat várni, hogy odaérjen, de még így is beletelt egy kis időbe, mire rájött, hogy egészen pontosabn hol szorult be az öccse. A segélyközpontot tárcsázta, akik előbb kötéllel próbálták kihúzni Lint, de rájöttek, hogy túl kockázatos, ezért a tűzoltóság emberei inkább lyukat vágtak az épület oldalán és így tudták kiszabadítani a hatalmas légbefúvó aknából - számolt be az Austrian Times.

A délkelet-kínai Fuzhou város tűzoltóságának szóvivője, Long Shao később azt nyilatkozta, hogy meglepően jó állapotban volt a férfi ahhoz képest, hogy 16 emeletet zuhant egy függőleges csőben. "Hogy őszinte legyek, azt mondtam volna, hogy ez lehetetlen, de úgy tűnik, sikerült annyira lelassítania az esést, hogy elkerülte a súlyos sérüléseket. Ettől függetlenül nem ajánlom senkinek, hogy így próbálja megúszni a tartozása megfizetését" - jegyezte meg a szóvivő.

Lin Lu rövid időre megfigyelésre kórházba került, de már ki is engedték, a jó állapotára tekintettel. Arról nem szólnak a helyi beszámolók, hogy az adósságával végül mi lett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.