Pár ficammal megúszta a zuhanást

Sziklákra zuhant álmában a holdkóros

A mentők szerint is elképesztő szerencséje volt annak a holdkóros férfinak, aki kempingezni ment a barátaival, de az egyik éjszaka álmában elindult, egyenesen egy sziklákkal teli szakadékba.

2014.09.10 16:00ma.hu

18 métert zuhant egy sziklákkal tűzdelt szakadékba egy férfi, miután az ohiói Red River Gorge közelében a barátaival táborozott. A meg nem nevezett férfit egy egész csapat kereste, miután az éjszaka közepén a vele egy sátorban alvó cimborája felébredt és észrevette, hogy a férfi nincs ott, és a tábor közelében sem találtak rá. Ekkor kértek segítséget, és végül egy szikla tövében találtak rá a sérült, de nem súlyos állapotban lévő holdkórosra - ugyanis mint utóbb kiderült, a férfi álmában indult el és így zuhant le.

A férfit kötelek segítségével húzták vissza a sziklamászók, és elmonták, hogy valóságos csoda, hogy életben maradt, mert annyira sok a kiálló és nagydarab kő a környéken, hogy bármelyiken halálra zúzhatta volna magát. Ehhez képest megúszta egy könnyebb fejsérüléssel, egy törött lábbal és egy vállficammal, de ezek mindegyike hamarosan meggyógyul.

Átlagos esetben egy 18 méteres esés sziklák nélkül is olyan sérülésekkel jár, hogy abba bárki belehalna, ám szakértők szerint a súlyos sérülések lehetőségét nagy mértékben enyhítette az a tény, hogy az alvajáró férfi izmai nem voltak feszesek, az ernyedt esés pdig tompította a becsapódás hatásait. Ugyanez a jelenség szokott lejátszódni akkor, amikor valaki nagyon részegen zuhan ki például egy erkélyről, számos esetben sikerült már túlélni olyan zuhanásokat, amelyek józanul biztos halállal végződnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.