Még SMS-eket is küldött álmában

300 kilométert vezetett a holdkóros nő

Mivel meglehetősen rosszul alszik, esténként altatót vesz be egy új-zélandi nő, ám előfordul, hogy még így is zaklatottak az éjszakái. Előfordul, hogy 300 kilométerrel odébb ébred.

2013.08.14 15:46ma.hu

Szinte pontosan 300 kilométert autózott úgy egy új-zélandi nő, hogy közben nem volt magánál: előzőleg altatót vett be, mert gyakorta vannak alvásproblémái. A meg nem nevezett asszonyt a jelenlegi otthonától több száz kilométerre, régi otthona közelében a kormánykerékre dőlve találták meg hajnali öt óra előtt néhány perccel, akkor már öt óra telt el az indulásától. Amikor a rendőrök felébresztették, láthatóan meg volt döbbenve, de nemcsak azért, mert ilyen messzire eljutott, hanem azért is, mert közben nem okozott balesetet - adta hírül a Daily Mail.

A rendőröket a nő egyik közelben lakó ismerőse értesítette, amikor látta, hogy éjfélkor elhajt otthonról, miközben tudta, hogy rendszeresen altatót vesz be esténként. Mint kiderült, nem ez volt az első hasonló eset, 10 hónappal korábban ugyancsak a régi otthonához autózott a holdkóros nő. A mostani álomút közben ráadásul a nő még néhány SMS-t is küldött a barátainak, akiknek semmi kétségük nem volt az üzenetek alapján, hogy a nő már akkor is félálomban volt.

Dél-Auckland - itt is elhaladt a nő

A rendőrök kiadták a körözést a nő autójára, közben pedig a mobiltelefont próbálták bemérni, de mivel a nő folyamatosan mozgásban volt, ez megnehezítette az azonosítást. Valamikor hajnali 2 körül felfedezték a kocsit és a telefonjelet Dél-Auckland közelében, de mire a rendőrök odaértek, a jármű újra eltűnt. A nőre a saját unokatestvére talált rá a kocsi vezetőülésén alva. Mivel nem történt baleset, az alvajárót a rendőrök nem büntették meg, ám javasoltak neki egy alapos orvosi kivizsgálást, addig pedig bevonták a jogosítványát.

Már csak az a kérdés, hogy a legközelebbi rohama alatt tudni fogja-e álmában, hogy nincs jogosítványa és ezért nem kellene elindulnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.