Láncreakciót indított be a csípős szag

Tömeges hányás miatt kellett kényszerleszállni a gépnek

Valójában csak egy pár másodpercig érezhető szúrós szag szivárgott be a repülőgép utasterébe, ám kevéssel később kényszerleszállást kellett végrehajtani a beinduló láncreakció miatt.

2014.12.08 18:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/arztsamui (Képünk illusztráció!)

Tiszta, problémamentes útnak ígérkezett, ám nem sokkal a felszállás után rémálommá változott a repülés az izraeli Ben Gurion repülőtérről péntek este elindult US Airways járatán, olyannyira, hogy a kapitány végül engedélyt kért a kényszerleszállásra. A járaton néhány másodpercig valami furcsa, ámde határozottan kellemetlen szagot lehetett érezni, ami miatt az egyik utas rosszul lett, majd őt látva pillanatok alatt láncreakció indult be és a személyzet tagjai közül végül 14-en, az utasokból pedig ketten hánytak a fedélzeten.

A Philadelphiába tartó járatnak Rómában kellett kényszerleszállást végrehajtania, a repülőtérről több embert azonnal kórházba szállítottak. A légitársaság karbantartói egyelőre vizsgálják, mi okozhatta az erős és émelyítő szagot - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.