Nem tud megülni a fenekén, de nem is akar

Adrenalinfüggő nagyi: 100. születésnapján vitorlázórepülőre szállt

Keveseknek adatik meg az, hogy elgondolkozzanak azon, mit is szeretnének kapni a 100. születésnapjukra, de akik megtehetik, azok is ritkán szokták bedobni a vitorlázórepülés ötletét.

2014.10.06 16:20ma.hu
Fotó: YouTube/BBC

Nora Brier nem hétköznapi asszony, és nemcsak azért, mert néhány napja a 100. születésnapját is megünnepelhette. Legfőképp azért különleges, mert úgy tűnik, fittyet hány az általános elvárásokra, és nem törődik olyan apróságokkal, mint az, hogy valamihez esetleg már túl idős lenne. A nevezetes születésnapra az egyébként energikus és csöppet sem 100 évesnek tűnő hölgy egy siklórepülést kért ajándékba, mondván, egyszer valamikor ezt is el kell kezdeni.

Családja már meg sem lepődött rajta, főleg azután, hogy 95. születésnapján egy Harley trike-on száguldozott, 15 évvel korábban pedig életében először hőlégballonba ült és az égbe repült. Ezúttal a suffolki Wattisham Repülőtéren fizették őt be két repülésre is, amelyek közül az elsőnél ő volt az irányító, másodjára pedig a pilóta 11 ezer láb magasságba emelkedett vele és ott fejjel lefelé fordította a gépet.

Az ötletet egy korábbi hasonló repülés adta, bár az nem pontosan ilyen volt, így az idős asszony nagyon izgatottan várta az új élményt. Felszállás előtt egyik hozzátartozója megkérdezte, fél-e, de erre Nora szinte azonnal rávágta, hogy egy cseppet sem, és látszott is, hogy nagyon élvezi a repülés minden pillanatát. "Úgy mondanám, hogy egy kicsit adrenalinfüggő vagyok, mindig várom a születésnapjaimat, hogy egy kis különlegességet kapjak" - jegyezte meg az energikus szuperdédi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.