Jó nagy adag ürülék landolt az autón

"Lesz...rt minket egy repülő" - bizarr, de igaz

Eléggé sokkoló élmény lehetett az új-zélandi családnak, amikor reggel az udvarra lépve az autójuk tetején egy igencsak tekintélyes mennyiségű ürüléket találtak: egy repülőből dobták ki.

2014.09.30 08:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/criminalatt (Képünk illusztráció!)

Amikor valakit fentről lepottyant egy madár, a bosszankodás közepette azzal szoktuk vigasztalni az "áldozatot", hogy ez szerencsét hoz. De vajon akkor is igaz ez, ha valakit egy gépmadár csinál le? Mert ebben az esetben egy új-zélandi családot igencsak nagy szerencse fog érni a közeljövőben, az ürüléket ugyanis egy repülő ejtette el, az meg egyenesen az aucklandi família autójának tetején landolt.

Karen Bass háza épp az Aucklandi Nemzetközi Repülőtérre vezető légifolyosó alatt áll, de eddig legfeljebb a feje fölött elhúzó gépek zaja zavarhatta meg a nyugalmát. Ám amikor vasárnap reggel kiment a házból, nem kis megdöbbenéssel állapította meg, hogy a tető egy része, és az ezüstszínű autója is "meg lett tisztelve". A látványnál is rosszabb volt azonban a mindent elárasztó ürülékszag, amitől felfordult a nő gyomra. Nem férhetett kétség hozzá, hogy mi ez és honnan jött.

Undorát leküzdve némi mintát gyűjtött, amit elvitt bevizsgáltatni, az új-zélandi légitársaság szóvivője azonban már az eredmények megérkezése előtt kijelentette, hogy semmit sem tudnak az esetről. Bass asszony azonban azt mondta, hivatalosan is panaszt emel az Airways New Zealand ellen, mert nyilvánvaló, hogy a leszálláshoz készülődő gépek egyike ürítette ki épp a háza fölött a vécétartályt, ugyanakkor nem lesz egyszerű kideríteni, hogy pontosan melyik légitársaság a felelős a kínos esetért.

Peter Clarke repülési szakértő közben leszögezte, hogy minden légitársaság szigorú szabályok szerint tárolja és üríti a gépen összegyűlt hulladékot, beleértve a vécétartály tartalmát is, és ha ki is dobnak valami effélét menet közben, az legfeljebb némi folyadék lehet, ami a légkondicionálóból vagy hasonló helyről származik. "De semmi sem lehetetlen" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.