A nézők küldték haza Borbély Richárdot

X-Faktor - Csalódtak a mentorok a nézőkben

Fergeteges sztárparádé és a beatkorszak legnagyobbjai - ez jellemezte a magyar X-Faktor 100. adását, a végén pedig egy nagy csalódás, amiért a nézők megint két erős versenyzőt küldtek párbajra.

2014.11.30 08:14ma.hu

A beatkorszak legnagyobbjai jelentek meg a magyar X-Faktor 100. adásának színpadán, ki valóságosan, ki pedig a versenyzők tolmácsolásában, igazi sztárparádénak lehettek tanúi a nézők - a végén mégis csalódottság lett úrrá a mentorokon: a nézők nem azt a két versenyzőt küldték párbajozni, akinek már elérkezett volna a kiesés ideje. Pedig egészen az utolsó szakaszig felpörgött bulihangulatban telt az este, ahogy a '60-as és '70-es évek nagy sztárjainaknagy slágerei megelevenedtek.

A legendás Illés együttes többször is megjelent az est folyamán, persze ez nem csoda, ennek a korszaknak kétségkívül ők a legnagyobb ikonjai. Először a még versenyben lévő hét énekes, énekesnő és együttes adta elő az Amikor én még kissrác voltam című számot, aztán valamivel később a Spoon mixelte össze Az utcán és a Ne gondold című slágereket, végül az est megkoronázásaként a Szörényi testvérek és Bródy János személyesen mutatták meg, hogy a beat örökké ifjú marad.

A hangulat megalapozása után a mentorok arról meséltek, mit jelent számukra ez a tehetségkutató, nem véletlenül: Istenes Bence most jelentette be, hogy indul a 2015-ös X-Faktor, így aki az eddigi évadokból kimaradt, annak újra itt a lehetőség, hogy bebizonyítsa, helye van a legismertebb hazai sztárok közt. Aztán a 100. adás örömére olyasvalami történt, ami eddig még sosem: megmutatták a verseny pillanatnyi állását, ami némelyeket meglepett, de a legtöbb résztvevőt inkább megriasztotta. Akik a sor utolsó helyein álltak, azokat azért, akik viszont az elején, azokat az aggasztotta, hogy így a rajongóik kényelmesen hátradőlnek és a jó helyezés biztos tudatában nem küldik rájuk a szavazatokat.

Mint kiderült, a Tha Shudras esetében alighanem épp ez utóbbi történt: a műsor elején még a 2. helyen álltak, ám mire elérkezett az eredményhirdetés, ők lettek az egyik párbajozó.

Fotó: RTL Klub/Kovács Tamás

Pedig a versenyszakasz nyitányaként a Beatles Come together című slágere igazán jól sikerült tőlük, elmondásuk szerint azért ezt választották, mert a négy gombafejű híre minden idők legnagyobb zenekaraként jutott el még az ő bolygójukra is. A mentorok is elégedettek voltak a produkcióval, Little G dicsérte a számválasztást, szerinte egyértelmű volt, hogy a hatalmas életműből épp ezt a számot kellett eljátszaniuk, Alföldi pedig azt mondta, Trap kapitány csapata most volt a legjobb.

Nagy Richárd produkciójának végére azonban a lelkesedésével már egyedül maradt: bár mentoráltja szerinte felrobbantotta a stúdiót, a többiek szerint nem indult be a "nyírségi zúzógép", kifogyott az energia, sőt, ahogy G fogalmazott, "a nagy akarásban elfáradt". A fiú a The Kings You really got me című számát adták elő.

A fáradtság Benji előadásán is erősen érződött, Szikora Robi szerint a fiú bent maradt az öltözőben, pedig valakinek szólnia kellett volna, hogy ez már az előadás. Tóth Gabi figyelme el is kalandozott a dal közben, G pedig azt mondta, kifejezetten drukkolt Benjinek, mert olyan érzése volt, mintha a srác kényelmetlenül érezné magát a színpadon. Még Alföldi is elismerte, hogy a délutáni próba jobb volt, Benji ezt a hetek óta tartó kemény munkának tulajdonította és azt mondta, most ért el a mélypontra, amin túl kell lendülnie.

Tóth Andin a fáradtságnak nyoma sem volt, az energiagombóc most is megmutatta, milyen az, amikor egy tini igazán belendül a bulizásba. Az LGT Ő még csak most 14 című számánál beszédesebbet talán nem is választhatott volna, és még egy extra meglepetést is tartogatott, amikor a dal második felében egy rapbetéttel nyűgözte le a nézőket. A mentorok mégsem voltak vele maximálisan elégedettek, többen is megjegyezték, hogy lassanként kezd eltűnni a produkciókból Andi, és csak a körítés, a show marad.

Fotó: RTL Klub/Kovács Tamás

Borbély Ricsi "a zenetörténelem egyik nagyon fontos számát" keltette életre ezen az estén, a Rolling Stones Paint in blackjét, G meg is dicsérte őt, és nemcsak önmagában az előadásért, hanem felhívta a figyelmet, hogy a színész-énekesnek hetek óta egészségügyi gondjai vannak a hangszálaival, mégsem érződött ebből semmi a dal közben. Tóth Gabi viszont kifogásolta, hogy Alföldi berakta Ricsit egy mikrofonállvány mögé, így nem tudott igazán felszabadult lenni.

Miközben az adás során egymás után jelentkeztek be a korábbi mentorok és a versenyzők, hogy köszöntsék a 100. adást megért X-Faktort, a Spoon egy kis időutazásra repítette a mentorokat, akik maximálisan elégedettek voltak az Illés-feldolgozással. Persze ahogy Szikora mondta, ezzel nem is lehetett volna mellényúlni, Alföldinek meg egész egyszerűen jókedve lett. A beat szelleme ráadásul még a kanálfiúkat is megihlette, egy egész mondatot sikerült kimondaniuk, aminek Istenes Bence annyira örült, hogy megölelte az énekest.

A versenyt Horányi Juli zárta, aki Kovács Kati első nagy sikerével, a Nem leszek a játékszereddel énekelte ki magából a nemrég átélt szakítását. Ezután következett a nagy sztárparádé, amit egész héten vártak a nézők: előbb Palya Bea lépett színpadra, aztán a TOP7 versenyző adta elő a Kossuth-díjas Kern Andrással a Hé, 68 című slágert, amit Szörényiék és Bródy fejelt meg a Sárga rózsa című opusszal.

De ahogy már megszokhattuk, az ünneplés nem adott felmentést a párbaj alól senkinek, a küzdés ezúttal a Tha Shudras és Borbély Ricsi feladata lett. Talán most először érződött a személyesen is érintett mentorokon, Tóth Gabin és Alföldi Róberten, hogy még ők sem szívesen mondják ki, hogy a saját versenyzőik védelme érdekében az ellenfélnek haza kell mennie, de Little G és Szikora sem jutott döntésre, előbbi az együttest, utóbbi viszont Ricsit küldte volna haza, így a múlt hét után ismét a nézők szavazata döntötte el a kieső kilétét - a legkevesebb szavazatot Ricsi kapta, ő már nem duettezhet a jövő héten.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.