Little G másodszor élte át a tragédiát

X-Faktor: harmadjára is dráma a párbajon

Az idei év első nagy drámája Little G-t érte utol, de két héttel ezelőtt még nem sejtette senki, hogy hamarosan újra a sapkás mentornak kell a két megmaradt versenyzője között választania.

2014.11.16 08:00ma.hu

Nincs szerencséje az 5. X-Faktor újoncának, főleg akkor, amikor a párbajokra kerül a sor. Az utolsó összecsapás minden héten egyre nehezebb feladat elé állítja a mentorokat, ám nem véletlenül mondják, hogy egy rémálom elevenedik meg, valahányszor ugyanannak a mentornak a két versenyzője áll a színpadon az ítéletre várva. Az idei széria első ilyen nagy drámája mindjárt az újoncnak számító Little G-t érte utol, aztán egy héttel később folytatódott Alföldi Róbert nagy dilemmájával. Arra azonban nagyon kevesen számíthattak, hogy egymás után a harmadik héten is csapattársak válnak közvetlen ellenfelekké, ráadásul hogy ismét Little G kerül súlyos szakmai és érzelmi döntés elé.

Márpedig a "szerepcserés" hétvégén ez történt, miután a fiúk női, a lányok pedig férfi előadók nagy slágereinek újraértelmezésével igyekeztek bizonyítani, hogy továbbra is helyük van a versenyben. A feladatot egyeseknek sikerült jól megoldaniuk, másoknak kevésbé, még a négy mentor sem értett mindig egyet az értékelésben, hát még a nézők ízlése mennyire eltérhet.

Fotó: RTL Klub / X-Faktor

Nem aratott osztatlan sikert többek közt Horányi Juli, aki a Maroon5 Moves like Jagger című slágerét adta elő, a mentorok szerint azonban kissé vérszegényre sikerült, és hasonló véleményen voltak a Tha Shudras "Boldogság, gyere haza" feldolgozása és a Spoon Spice Girls "fiúsítása" után is - mindannyiuknak más-más szavakkal, de lényegében azt mondták, hogy kissé lapos volt a produkciójuk. Pozitívabb kritikát kapott Jakab-Péter Izabella, aki Bruno Mars női alteregójaként lépett színpadra, és Andelic Jonathán is bezsebelt néhány dicsérő szót a Next to me című szám után.

Nagy Ricsi kissé megosztotta a mentorokat, az Égnie kell című örökbecsű dalból Szikora Robi hiányolta a valódi féltést és inkább a féltékenységet érezte ki, míg Little G inkább a versenyző fejlődését dicsérgette. Egyértelmű és kétséget kizáró dicséretet csak Borbély Richárd (Katona Klári - Helló), Tóth Andi (Elvis Presley - Jailhouse Rock) és Benji kapott, utóbbinak azt mondták: nemcsak az est, de talán az egész X-Faktor legnagyobb pillanatát teremtette meg a Ha én rózsa volnék című, több generáció himnuszának számító dallal. Tóth Andi úgy felpörgette a mentorokat, hogy Alföldi Róbert alig tudott megszólalni, és vigyorogva csak annyit nyögött ki: "menjen maga a francba, de tényleg! Hogyan, meg honnan, meg...? Hagyjon békén és kész!"

Egy ilyen este után tényleg meglepő volt Julit és Jotát párbajozóként látni, de aztán más-más indokkal - némelyek az összteljesítményt értékelték, mások csak a párbajdalokat tették mérlegre - 3:1 arányban úgy döntöttek, Jonathán számára ér véget a verseny. Jövő héten a "siker, pénz, csillogás" jegyében énekel a megmaradt 8 versenyző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.