Nem tudtak dönteni a mentorok

X-Faktor - Benji meztelenül állt a színpadra

Bence rosszalkodott és lebukott, G fenyegetőzött, Benji meztelenül állt a színpadon és még a boríték is előkerült, az idei szezonban első alkalommal - és még mi minden történt a 7. élő show-ban!

2014.11.23 08:06ma.hu

Siker, pénz, csillogás - ez volt a mottója az eheti X-Faktornak, amelyben a szokottnál is jobban megbolondult mindenki. Bencébe belebújt a kisördög, és a mostanra már nemcsak megszokott, de kifejezetten várt gegfilmjében a mentorok öltözőjébe tört be, felforgatott mindent, amit csak lehetett - és a végén merő véletlenségből a székben hagyott két gombostűt, amibe Little G sikeresen bele is ült. "Ha azt érzed, hogy egy szeneslapáttal közelít valaki, az én leszek" - fenyegetőzött a pórul járt mentor.

A még versenyben lévő 8 döntős közös produkciója, a Hall of Fame című sláger után Benji lépett színpadra, aki az idei nyár egyik nagy slágerét, Pharrel Williams Happy című számát adta elő. A mentorok felemlegették a múlt heti adást, amiben Benji óriásit alakított, a kezében egy szál gitárral, és egyetértettek abban, hogy azt a pillanatot nehéz felülmúlni. "Meztelen voltál a gitárod nélkül" - fogalmazta meg Little G és egyszemélyes tüntetésbe kezdett, hogy adják vissza a versenyzőnek a gitárját. A kritikák nem törték le a fiút, és bevallotta, hogy a dalt tulajdonképp születésnapi köszöntésnek szánta Alföldi Róbert tiszteletére.

Horányi Juli hősies párbajon van túl az előző hét után, talán egy kicsit ennek is szólt Mariah Carey Hero című dala. "Megtaláltad a hőst a szívedben" - mondta Szikora Robi, Tóth Gabi megköszönte a kapott élményt, Alföldi Róbert pedig megdicsérte Juli mentorát, hogy visszataláltak ahhoz, hogy "Juliban Juli az érdekes, semmilyen más figura nem érdekes", és a fogalom legnemesebb értelmében szépnek titulálta a produkciót.

Nem ért el ekkora sikert Borbély Richárd, aki a Fame című musical címadó dalát adta elő, de a mentorok erőtlennek érezték, G pedig azt is kifogásolta, hogy ismét egy szerepbe bújt az énekes, akit az utóbbi pár adásban sikerült a maga valójában is meglátni néha. Ez utóbbit persze Alföldi vitatta, de Szikorának még ő sem tudott ellentmondani, aki azt mondta, néha "eltűnt" Ricsi a háttértáncosok közt, és egy láthatósági mellényre lett volna szüksége.

Jakab-Péter Izabella (Fotó: RTL Klub/Kovács Tamás)

A Spoon tigrisének szemétől aligha ijedt volna meg bárki, bár Alföldi szerint jót tett a srácoknak a kisfilmben is látott kemény edzés, "már mocorognak a tejfogak", de azért várja, hogy "a rendes, normális vámpírfogak végre kinőjenek". Szikora szerint is inkább cica volt az a tigris, amiről énekeltek, de azért látja a fejlődést és G is végre meglátta a fiúkban, hogy "wow, tudnak valamit".

Ez a wow-pillanat elmaradt Jakab-Péter Izabella produkciója közben, pedig már nem először énekelt a pénzről, egy hete is a milliókról ábrándozott a színpadon Bruno Mars dalával, most pedig Madonnától vette kölcsön a Material girl című slágert. G kritikájával a többi mentor nem értett egyet teljesen, Tóth Gabi szerint Bellának minden jól áll, Alföldi pedig ráparancsolt a lányra, hogy ne akarja titkolni, hogy egy dög rejlik benne, mert már úgyis lebukott.

A sor pedig folytatódott a gyengén sikerült produkciókkal, Nagy Richárd hiába próbálta óriási hanggal előadni Sting Shape of my heart című számát, Szikora a mélyről jövő érzelmeket hiányolta belőle, Gabi a letisztultságot, és G is azt mondta, szerinte az énekes nem kapta el a szám valódi lényegét.

Ha a mentorok pontokat osztanának ilyenkor, biztosan nem lettek volna bőkezűek Ricsivel, a Tha Shudras viszont már jobban járt, mert Alföldi gratulált nekik mind a stílusuk melletti kitartáshoz, mind az ABBA Money, money, money-ja újragondolásához. Szikora szerint a múlt heti horpadást sikerült kikalapálniuk, G meg beismerte, hogy bár ezzel a számmal őt ki lehet kergetni a világból is, "ha láttok engem sikítva rohanni a mezőn, az ezért van", most mégis nagyon élvezte.

A versenyt Tóth Andi zárta Liza Minelli Cabaret-jával, amivel sikerült a most is enyhén szólva túlpörgött Tóth Gabit elnémítania, G szerint nemcsak elementáris ereje volt annak, amit a mezőny legifjabb versenyzője bemutatott, de benne volt a fiatalság minden pimaszsága is, csak Alföldi kevesellte egy kicsit Andi személyes jelenlétét. Ő úgy érezte, az elementáris erő inkább a számban volt, Andiból viszont ezúttal keveset láthattunk.

Tha Shudras (Fotó: RTL Klub/Kovács Tamás)

Az extra fellépő ezen az estén a két évvel ezelőtti győztes, Oláh Gergő volt, aki vadonatúj dalában a saját sikerének útjáról énekelt, majd némi szünet után elérkezett a hétről hétre rettegve várt pillanat, a nézők szavazatainak eredményhirdetése. A két legkevesebb szavazatot ezúttal a Tha Shudras és Bella kapta, így nekik kellett párbajozniuk. Az ufószerű banda a Szomorú vasárnapot dolgozta át a saját stílusára, Bella pedig A szabadság vándorai című slágerrel próbálta meggyőzni a négy mentort.

Ahogy az sejthető volt, Tóth Gabi Bellát, Szikora pedig a Tha Shudrast küldte volna haza, meg is lepődnénk, ha egyszer valamelyik mentor a saját versenyzője ellenében döntene. A döntés tehát szokás szerint a két "független" mentor kezében volt. Little G felidézte, hogy Bella kissé bizonytalanul kezdte az élő show-k sorozatát, szemben a Tha Shudras eleve erőteljes szintjével, de hétről hétre érezhető volt a fejlődés és az, hogy Bella hozzászokott a színpadhoz. Eközben a Tha Shudras varázsa egyre inkább megkopott, ezért úgy érezte, az együttesnek kell hazamennie.

Alföldi legnagyobb problémája az volt, hogy két olyan dolgot kellene összehasonlítani, amit lehetetlen, és mivel a két párbajprodukcióban nem látott számottevő különbséget, a döntését végül az befolyásolta, hogy melyik előadó stílusa áll hozzá közelebb - és ez alapján Bellát küldte haza. Az idei év során tehát először fordult elő, hogy a mentorok szavazatai döntetlenre jöttek ki, ilyenkor a szabály szerint a nézői szavazatokra bízzák a versenyzőket, előkerült a híres boríték. Abban pedig Szikora nagy bánatára Bella neve állt, ő kapta a legkevesebb szavazatot ezen a héten, először kellett párbajoznia, de rögtön el is bukott.

A jövő héten igazi sztárparádéra számíthatunk, ekkor lesz ugyanis a magyarországi X-Faktor 100. adása, aminek tiszteletére színpadra lép Palya Bea, az Illés együttes három legendás alakja, Bródy János, Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs, valamint egy Kossuth-díjas meglepetésvendég is színpadra áll a megmaradt hét döntőssel közösen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.