Január 8-án hajthatják végre az ítéletet

Kivégzés vár a rapperre, de az újévet még köszöntheti

Aláírta a pennsylvaniai kormányzó a rapperként ismert Cool C halálos ítéletét, amelyet januárban terveznek végrehajtani. Az egykori sztárt egy 18 évvel ezelőtti gyilkosságért ítélték el.

2014.11.24 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Baitong333

Aláírta a halálos méreginjekció beadását elrendelő határozatot Tom Corbett, Pennsylvania állam kormányzója, így a 44 éves Christopher Roney élete nagy valószínűség szerint január 8-án véget ér. A '90-es években Cool C néven rapperként indult híresség 1996-ban rabolt ki egy philadelpniai bankot és lelőtt egy rendőrt. Az áldozat egy 43 éves - kilenc éve veterán - rendőrnő, Lauretha Vaird volt, aki egyedülálló anyaként két gyermeket nevelt. Amikor megpróbálta megakadályozni az 1996. január 2-án 8:20 körül történt bankrablást, a rapper hasba lőtte őt, halálosan megsebesítve ezzel.

Roney két társával, Ernes Cantyval és Warren McGlone-nal hajtotta végre a bűncselekményt, ők életfogytiglani börtönbüntetésüket töltik. A rapper ellen, aki két nagylemezt adott ki a rablógyilkosság előtt, 2005-ben erősítették meg másodfokon is az ítéletet, annak ellenére, hogy az anyja megpróbált alibit igazolni neki: azt mondta, Roney épp otthon reggelizett a bűncselekmény idején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.