Bőröndbe rakták a feldarabolt holttestet

Kivégzőosztag várhat a gyilkos párra - anyját ölte meg a terhes lány

Gyilkossággal vádolnak egy fiatal, állítása szerint terhes nőt és annak barátját, az áldozat a nő édesanyja, akinek tetemét darabokban találták meg egy bőröndbe gyömöszölve.

2014.08.15 17:32ma.hu

Anyja megölésével vádolják az indonéz hatóságok a 19 éves Heather Macket, aki a festői Bali szigetén nyaralt a 62 éves Sheila von Wiese-Mackkel, valamint barátjával, a 21 éves Tommy Schaeferrel. Utóbbit szintén eljárás alá vonták a rendőrök, és amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban megölték a lány anyját, úgy akár kivégzés is várhat rájuk - számolt be a NY Daily News című lap. A rendőrség szerint az Illinois államból turistaként érkezett amerikai nő hétfőn halt meg, azt azonban nem árulták el, hogy hogyan.

A pár kedden egy bőröndben próbálta kihurcolni a nő feldarabolt holttestét, egy taxit hívtak és jelezték, hogy extra mennyiségű csomagjuk van. Miután bepakoltak a kocsiba, sietve kijelentkeztek a hotelből, napokkal azelőtt, hogy lejárt volna a foglalásuk, és egy hátsó ajtón át távoztak. A sofőr vagy két órát várt rájuk, utána vette észre az egyik bőröndön a rengeteg vért, ezért a rendőrségre hajtott.

Fotó: freedigitalphotos.net/Simon Howden

A fiatal nő már régóta rossz kapcsolatban volt az anyjával, 2004 januárja és 2013 júniusa között összesen 86 alkalommal kellett az illinois-i rendőröknek kivonulniuk a házukhoz, ahonnak családon belüli erőszak és lopás miatt érkeztek bejelentések. A család egyik barátja szerint anya és lánya kapcsolata 2006-ban, a férj halála után végérvényesen megromlott.

A fiatalokat szerdán vették őrizetbe, de a rendőrség tájékoztatása szerint nem voltak hajlandók együttműködni a rendőrséggel. Mack kifejezetten mosolygósnak és viccesnek tűnt a kihallgatások jelentős részében. Állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy várandós, és hogy szüksége van az Egyesült Államokban orvosi kezelésre. A hatóságok azonban nem engedték el, helyette az egyik helyi kórházba küldték kivizsgálásra, annak eredményét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, így azt sem lehet biztosan tudni, hogy igazat állított-e a terhességről.

Ha bűnösnek kiáltják ki őket, amire jó esélyük van, kivégzés várhat rájuk, de az amerikai gyakorlattal ellentétben nem injekció általi halállal, hanem kivégzőosztag előtt. Az indonéz törvények szerint egy 12 fős fegyveres csoport elé állítják őket, és amennyiben a tucatnyi, mellkasra leadott lövés nem öli meg az elítéltet, akkor a csapat parancsnoka egy fejlövéssel fejezi be a műveletet - részletezte a New York Times.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.