Öt évet kaphat gyilkossági kísérletért

Ebédszünetben kiszaladt szülni, aztán magára hagyta a babát

Legfeljebb öt év börtönre ítélhetik azt a nőt, aki eltitkolta terhességét mindenki elől, majd ebédszünetben kiszaladt egy közeli rétre, megszült, majd a babát magára hagyva tért vissza a munkahelyére.

2014.08.01 13:43ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Nutdanai Apikhomboonwaroot

Egész idő alatt titkolta a terhességét, amiből egyértelműen kiderül, hogy nem akarta megtartani a babát a lengyel nő, aki aztán egy ebédszünetben lógott meg, kiment egy közeli rétre, ott megszülte a gyerekét és aztán mintha mi sem történt volna, visszament dolgozni. A menedzserének tűnt fel, hogy a 30 éves Jolanta Czarnecka ruhája csupa vér, ezért aztán bármennyire is bizonygatta a nő, hogy jól van, végül elvitte a kórházba. Ott derült ki, hogy a nő nem sokkal korábban még terhes volt.

Az orvosok kérdésére előbb azt mondta, hogy a gyerek egy véletlen baleset eredménye, és már lehúzta a vécében, ahol szült. Csakhogy a nyomozók nem találtak semmi bizonyítékot erre, sem a vécében nem voltak nyomok, sem a csövekben nem találtak maradványokat, így végül a nő bevallotta, hogy Ilawa közelében, egy mezőn szülte meg a gyerekét és ott hagyta. Két nappal a születése után találtak rá a gyermekre, aki addigra már olyan súlyosan ki volt száradva, hogy mindössze egy kilót nyomott, meztelen testét pedig rovarok borították, de még mindig élt.

"Ez valóságos csoda, hogy ilyen körülmények között olyan sokáig életben maradt, egyszerűen csoda" - álmélkodott Dr. Barbara Chomik kezelőorvos, akihez a kislány került. Jelenlegi állapotáról nincs hír, az őt világra hozó nőt azonban gyilkossági kísérlet vádjával állítják bíróság elé, ahol legfeljebb öt év börtönre ítélhetik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.