A negyedik halálos áldozat volt ebben a hónapban

25 év után kivégezték az erőszakoló gyilkost

25 évvel a gyilkosságba torkollt nemi erőszak után szerdán kivégezték Missouriban az elkövetőt. Az amerikai államban pár hónap alatt Michael Taylor már a negyedik injekcióval kivégzett elítélt volt.

2014.02.26 16:32ma.hu
Fotó: Unconfirmed

Szerdán végrehajtották a halálos ítéletet a Missouriban fogva tartott Michael Tayloron, ezzel ő lett a negyedik injekcióval kivégzett gyilkos az elmúlt néhány hónap alatt. A 47 éves férfi 1989-ben rabolta el bűntársával, Roderick Nunleyvel együtt az iskolabuszra váró 15 éves Ann Harrisont, egy lopott autóba rángatták a lányt, Nunley anyjának házába hajtottak vele, ahol a pincében megerőszakolták és több szúrással halálra sebezték az életéért könyörgő tinit. A halottkém szerint 30 percig szenvedett, mielőtt meghalt. Nunley ellen szintén halálos ítélet van érvényben, de a végrehajtásra egyelőre nem került sor.

Taylor kivégzése ellen az ügyvéd a szokásos kifogással próbált érvelni, miszerint a nemrégiben megváltoztatott összetételű méreginjekció embertelen fájdalmat és szenvedést okozhat a kivégzés előtt álló raboknak, ám a kérelmet az állami bíróság elutasította és éjfélkor elkezdték az ítélet végrehajtását. A gyilkost 10 perccel később halottnak nyilvánították. Az utolsó szó jogával nem élt, de amikor elkezdték beadni neki az első, még csak kábító hatású injekciót, a jelen lévő szüleinek, a lelkésznek és néhány jelen lévő rokonának egy szót formált némán a szájával, de nem tudta megismételni vagy hangosan elmondani: még vett két mély lélegzetet, mielőtt lehunyta a szemét és örökre elaludt. A tanúk szerint semmilyen jelét nem mutatta a szorongásnak.

A kivégzést Ann apja és két nagybátyja is végignézte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.