Malajzia, Indonézia

Halálra éheztették a szobalányt - kivégzik a házaspárt

Nem kapott sem elegendő élelmet, sem megfelelő orvosi ellátást. Amikor 2011 nyarán meghalt, mindössze 26 kilogrammot nyomott, testén számos zúzódás és horzsolás volt.

2014.03.07 09:29MTI

Halálra ítéltek Malajziában egy házaspárt, mert kínozták és halálra éheztették indonéz szobalányukat - jelentette be a védelmet képviselő ügyvéd pénteken.

A bíróság megállapításai szerint a szobalány, Isti Komariyah két éven át dolgozott a házaspárnak, és ezalatt nem kapott sem elegendő élelmet, sem megfelelő orvosi ellátást. Amikor 2011 nyarán meghalt, mindössze 26 kilogrammot nyomott, testén számos zúzódás és horzsolás volt.

Malajziában több mint 200 ezer külföldi alkalmazott dolgozik családoknál, többségük Indonéziából. Maláj munkaadóik visszaélései és kegyetlenkedései azonban már nem egyszer diplomáciai feszültséget is okoztak. Indonézia 2009-ben jogszabályban tiltotta meg állampolgárainak, hogy ilyen típusú munkát vállaljanak Malajziában, majd a tilalmat 2011-ben feloldotta, miután kormányszinten kétoldalú megállapodást kötöttek arról, hogy Kuala Lumpur garantálja a háztartási vendégalkalmazottak védelmét és munkakörülményeik javítását.

Három évvel ezelőtt Kambodzsa is hasonló tilalmat vezetett be a malajziai munkavállalásra vonatkozóan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.