Ezt még gyakorolni kell...

Az idomítás csődje: amikor még a bírák is sírva kacagnak

Van az úgy, hogy a versenypálya szélét jelző tárgyak sokkal érdekesebbek, mint maga a verseny. Bár a gazdi ennek aligha örült, a kutyaverseny legnagyobb sztárja mégis a rakoncátlan eb lett.

2014.11.20 08:00ma.hu
Fotó: YouTube

A Golden Retrieverekről sok mindent lehet tudni. Ez a fajta híres például az éles eszéről, a barátságos természetéről, és persze a könnyű idomíthatóságáról. Persze vannak kivételek... Mint például ez a finn eb, akit gazdája a Koira Mestari elnevezésű versenyre nevezett be, annak reményében, hogy talán ők vihetik haza a nap végén a bajnoknak járó serleget és persze az ezzel járó dicsőséget.

Az ifjú hölgynek azonban hamar szerteszálltak az álmai, amikor a rajtjel kiadása után a négylábú rájött, hogy a néhány méteres pálya végén álló gazdinál sokkal érdekesebb az, ami a pálya szélén van. Először egy vizestálka hívta fel magára az eb figyelmét, aztán talált némi kutyakekszet is, útközben felkapott egy játékot, de két másodperccel később eldobta egy kolbászért cserébe - és a gazdája hiába próbálta őt visszaterelni a helyes irányba, a rakoncátlan jószág rá se hederített.

Miközben a gazdán jól látható az elkeseredettség és a felsülés miatt érzett szégyen, a bírák egyre szórakoztatóbbnak tartják a futam alakulását, és a főbíró kitartóan, bár nem épp rezzenéstelen arccal figyeli a stoppert - hiába no, ő se bírja elrejteni a kuncogását. Az biztos, hogy az ismeretlen nevű állat idén nagyon messze volt a győzelemtől, de hogy nélküle talán sose ismeri meg a világ a finn "Kutya Bajnok" versenyt, az hétszentség, és ha másért nem, hát ezért már megérte benevezni! Az az érem meg ráér jövőre...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.