Kitiltott képek

Betiltották Hörcher László "Zümmögő gyilkosok" című kiállítását

Az extrém művész akkor tett szert szélesebb körű ismertségre, mikor botrányba fulladt a milliós nézettségű X-Faktor fellépése. Az extravagáns performanszairól ismert festőművész-zenész értetlenül áll az Örökmozgó galéria döntése előtt...

2014.11.13 08:03ma.hu

Kitiltották Hörcher László festőművész, médiaszereplő "Zümmögő gyilkosok" című prehumusz kiállítását az Örökmozgó galériából - tájékoztatta lapunkat maga a művész. Pedig az eseményre több ismert zenészt is vártak: többek között a Bikini zenekar lett volna a sztárvendég Németh Lojzi képviseletében, valamint a "Legendás" Tormentor zenekar muzsikusa, Kelempájsz Zénó torzított gitáron egy bombasztikus heavy metal szólóval nyitotta volna meg a kiállítást.

Mint ismeretes, Hörcher Lászlót a nukleáris realista festészeti irányzat egyszemélyes feltalálójaként tartja számon a szakma. A hazai zenei életben igen ismert művészeti tevékenysége, hiszen olyan main stream zenekaroknak és énekeseknek festett lemezborítókat (a teljesség igénye nélkül), mint a már említett Bikini, Moby Dick, Demjén vagy éppen Szerekes Tamás.

Az extrém művész azt követően tett szert országos ismertségre, hogy az X-Faktor válogatásán ripityára tört egy gitárt, egyben feltalálva a metroszex metal trendet, ami azonban néhány mentornak nem vált ínyére, így botrányba fulladt a válogatás. A zajos sikerek egyenesen a bulvársajtó címlapjaira repítették, ám koránt sem volt ismeretlen a bulvárszakma előtt neve, hiszen a sokoldalú művész anno Kiszel Tünde gavallérjaként alapozta meg celeb-hírnevét.

Hörcher László szerint "sanszos, hogy a szervezők megijedtek a túlságosan nagy csinnadratta-bumm hangulattól, és a komoly média felhajtástól", ami miatt gyakorlatilag az utolsó pillanatban "cenzúrázták" be a Zümmögő gyilkosok című kiállítást. Konkrét választ a galériától egyelőre nem kapott, így nem csak maga az alkotó, hanem az általa több száz meghívott is értetlenül áll a váratlan fordulat előtt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.