Ezért kell levenni a házimunkához a gyűrűt

Jegygyűrűjénél fogva ölte meg az áram a férfit

Egy mosogatógép beüzemelése általában teljesen ártalmatlan művelet: az ember betolja a gépet a helyére, bedugja a hálózati dugót a konnektorba és kész is. Egy floridai férfi mégis belehalt ebbe az egyszerű dologba.

2014.11.11 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Clare

Az esetek többségében a mosogatógép beüzemelése nem jelent halálos veszélyt, egy floridai férfi mégis életét vesztette, amikor a vadonatúj háztartási gépet be akarta kötni. A 33 éves Jason Ferguson a Dél-Daytonában élő unokatestvérének ment segíteni, ahogy azt már számtalan alkalommal megtette, sőt, a rokonok elmondása szerint rendszeresen javította is az otthoni gépeket.

Miközben a család épp a vacsorát készítette, Ferguson letérdelt a mosogatógép mellé és a bal karját a szerkezet háta mögé tette, hogy valamit megigazítson. A következő pillanatban az arca elvörösödött, és nem reagált a családtagok szólítására. Azonnal a földre fektették és elkezdték meglazítani a ruháját, közben pedig hozzákezdtek az újraélesztéshez, de nem jártak sikerrel, és mire a kiérkező mentők a körzeti kórházba értek vele, a férfi már halott volt.

A gyanú szerint a jegygyűrűje okozhatta a végzetét: a fém hozzáérhetett a mosogatógép hátsó részén található rézdrótok egyikéhez, és így szenvedhetett áramütést - számolt be a Daytona Beach-i helyi lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.