Nemcsak házimunkánál van útban

Minden harmadik nő rejtegeti a jegygyűrűjét

Háromból egy nő nemcsak akkor veszi le a jegygyűrűt az ujjáról, ha épp mosogat vagy olyan házimunkát végez, amiben sérülhet az aranykarika, esetleg sérülést okozhat.

2013.10.17 18:25ma.hu

A jegygyűrű elvileg az örök szerelmet jelképezi, mégis egy új kutatás szerint, amelyet Angliában végeztek, minden harmadik feleség bevallotta, hogy gyakran lehúzza az ujjáról a karikát, ha úgy érzi, egy adott szituációban előnyösebb lenne, ha nem látszódna, hogy házas. A felmérést végzők azt kérdezték az 1712 résztvevőtől - mind házas vagy legalább eljegyzett nő -, hogy levették-e valaha a gyűrűjüket, ide nem értve azokat az eseteket, amikor házimunka miatt, vagy épp a gyűrű tisztítása miatt volt rövidebb-hosszabb ideig csupasz az ujjuk.

A válaszok meglepő eredményt adtak: háromból egy nő bevallotta, hogy vette már le a gyűrűjét azért, mert állásinterjúra ment, esetleg olyan társasági eseményen vett részt a férje nélkül, ahol jobbnak tűnt szinglinek mutatkozni.

Fotó: freedigitalphotos.net

A gyűrűrejtegetők közül 62% mondta azt, hogy állásinterjún határozottan olyan érzésük volt, hogy veszélyeztetné a karrierlehetőségeiket, ha kiderülne, hogy már házasok, 55% kifejezetten olyankor süllyesztette a zsebébe a piciny ékszert, amikor a leendő főnök vagy az interjúztató maga is nő volt - tette közzé az eredményeket a Daily Mirror.

Négyből hárman attól féltek, a munkáltató azért nem venné fel őket, mert a gyűrűt látva azt hinné, hamarosan úgyis elhagyná a céget a családért. Az viszont meglepő, hogy ezt később a férjüknek vagy vőlegényüknek mindössze a nők 9%-a vallotta be. A kutatást végző www.comparejewellery.com internetes oldal képviselője, Ali O'Neill (akinek mellesleg szintén nem ismert a családi státusza!) úgy véli, a legaggasztóbb ebben a jelenségben az, hogy bizonyos sztereotípiák még mindig ilyen erősen befolyásolják a munkáltatókat, holott manapság nem feltétlenül jelenti a gyűrű megléte azt, hogy néhány hónapon belül a nő elmegy szülni. "A jegygyűrű sokkal többet jelent manapság, mint magát a házasságot, ez valójában egy jelzés, hogy egy életre elköteleztük magunkat a másik mellett" - fogalmazott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.