16 évig kereste a jegygyűrűjét

Nagy fogás: répázással jutott a karikagyűrűjéhez

16 év után bukkant a jegygyűrűjére egy svéd nő, nem épp szokványos helyen: épp a répát szedte a kertben, amikor az egyik gyökéren megcsillant a nemes ékszer.

2012.01.04 10:29ma.hu

Szinte pontosan 16 év után került meg egy svéd nő karikagyűrűje, de nem annyira a megtalálás ténye, mint inkább a helye a különös. Az asszony ugyanis a földből előhúzott répán találta meg a becses ékszert, amit 1995 karácsonyán veszített el az ünnepi sütés-főzés közepette.

Akkor épp azért vette le az ujjáról, hogy nehogy megsérüljön a nagy készülődésben, de mire végzett a menüvel, a gyűrű szőrén-szálán eltűnt. Kereste az egész család, nemcsak a konyhapult alá néztek be, de még a hajópadlót is felfeszítették, hátha valamelyik résen begurult, ám mindhiába, a szerelmi zálognak nem bukkantak a nyomára.

Végül Lena Paahlsson feladta a reményt, hogy valaha viszontlátja még az ékszert, amit férje húzott az ujjára. Egészen múlt év októberéig, amikor a kertjében néhány szál répát akart kihúzni a földből a vacsorához: a gyökér egyszerűen "belenőtt" a fehéraranyból készült kincsbe. Az esetre azonban csak most figyelt fel a svéd sajtó.

A család úgy véli, a csillogó karika valószínűleg 1995-ben valahogy belekeveredhetett a krumplihéjba, és vagy a komposztálóba, vagy a juhok eleségébe került - a talajt ugyanis mindig komposztált zöldséggel és a juhok ürülékével trágyázták.

Most mégsem tudta Lena az ujjára húzni a gyűrűt, mert az eltelt évek alatt az ujja kissé megvastagodott, de az egyik helyi lapnak elmondta, mindenképp szeretné kibővíttetni egy ékszerésszel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.