Az összes dohányzó rab megkapta a magáét

Megrépázták egy börtön rabjait

Megrépázták egy új-zélandi börtön összes dohányzó rabját - persze semmi rosszra és erkölcstelenre nem kell gondolni. A fegyőrök a dohányzási tilalom hatásait próbálják enyhíteni.

2011.06.02 17:29ma.hu

Új-Zélandon is közeledik a zárt helyekre vonatkozó dohányzási tilalom érvénybe lépése, és ez a börtönöket sem kerüli el. A fegyőrök ezért különös módszerhez folyamodtak, hogy könnyítsék a nikotinfüggő rabok első napjait: a konyhások gondos munkával egyforma cigiméretű- és formájú darabokra faragják a répákat.

A rabok napi 2-2 répányi répacigit "szívhatnak" el, egy méretesebb darabból nagyjából 16 "szál" jön ki.

Az Invercargillban található börtön egy kísérlet helyszíne, az ötletgazda pedig az új-zélandi büntetésvégrehajtási szövetség elnöke, Beven Hanlon. Arra számít, hogy ha a raboknak van valami a szájában, kevésbé fognak vágyat érezni a cigaretta után.

A változtatás sikeréről egyelőre nincsenek még pontos visszajelzések, de könnyen lehet, hogy ezentúl a rabok gyakrabban fognak az udvarra néző cellanyílásokhoz tolulni: a börtönőrökre ugyanis a dohányzási tilalom csak részben vonatkozik, ők az intézmény udvarán július 1. után is rágyújthatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.