Ebben a gyűrűben tényleg minden szeretete ott van

Másfél éven át szitálta a folyómedret, hogy összegyűjtse a jegygyűrűt

Valami igazán különlegeset szeretett volna adni a szerelmének a férfi, de nem érte be annyival, hogy készíttet egy egyedi jegygyűrűt: a hozzávalót is a saját kezével szedte össze.

2014.09.30 20:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Tom Clare (Képünk illusztráció!)

Hogy azért-e, mert romantikus, vagy azért, mert túlságosan skót volt a gyűrűvásárláshoz, nem tudni, de az biztos, hogy John Greenwood különleges módját választotta a barátnője keze megkérésének. A skóciai Luncartyban élő 48 éves férfi 18 hónapot töltött azzal, hogy a festői ország hegyeiben addig szitálja a folyómedret, míg sikerült összeszednie a több ezer apró aranyszemcsét, amiből egy ékszerész már el tudta készíteni a csodaszép szerelmi zálogot. "Ez a szerelem megszületése volt" - mondta utólag a kitartó férfi.

Azt mondta, sokszor hallott az aranylázról, és álmodott is róla, hogy ő maga aranyat mos. Ezért aztán elhatározta, hogy valóra váltja ezeket az álmokat, és úgy számolja, hogy összeadva a 18 hónap alatt végzett munkát, összesen mintegy 20 napnyi időt töltött az aranymosással. "Egy kicsit olyan ez, mint a hegymászást a tetején kezdeni" - magyarázta.

A gyűrű egyébként nemcsak ezért különleges. A skót hegyekben annyira ritka a patakokban heverő arany, hogy kereskedelmi forgalomban nem is lehet kapni. A robbanóanyag-technikusként dolgozó férfi azt mondta, ez a nemesfém a természetes állapotában körülbelül 22 karátos (a legtisztább arany 24 karátos besorolást érhet el), épp emiatt többet ér annál, mintsem megvehető legyen bárhol. A kitartó munka eredménye összesen több mint 100 grammnyi skót aranyszemcse lett, amiből nemcsak a menyasszony, a 42 éves gyógytornászként dolgozó Morag Shearer gyűrűjére futotta, hanem mindkettejük karikagyűrűje is ebből készült.

A feldolgozás és beolvasztás során persze volt, ami selejtbe ment, a két karikagyűrű így 3,25 és 5,2 grammos lett. A pár a gyönyörű nyugat-indiai Antigua szigetén, paradicsomi környezetben mondta ki a boldogító igent egy álomesküvő keretein belül a múlt héten - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.