Rendszeresen "bántalmazza" a mentőkocsikat

Mentőautókra támad az egyetemi tanár: utálja a szirénát

Az elmúlt hat évben legalább 12 alkalommal rontott rá egy-egy mentőautóra az egyetemi tanár, aki ki nem állhatja a sziréna hangját. Most megunták a rendőrök, és letartóztatták.

2014.11.05 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/cooldesign

Letartóztattak a rendőrök egy egyetemi tanárt, miután ismételten rátámadt egy szirénázó mentőautóra. Az 54 éves Tetsuji Hirayama a rendőrség nyilvántartása szerint az elmúlt hat évben legalább 12 alkalommal "bántalmazta" a mentőautókat, egy ízben például a kocsi elejére ugrott. A sorozatos attrocitásokat megelégelve a rendőrök most végre letartóztatták őt, a "miért tette?" kérdésre viszont csak annyit felelt, hogy gyűlöli a mentőautók szirénáját.

A legutóbbi támadás során a Japán keleti részén fekvő Tsukuba városban rontott egy parkoló mentőautóra, a rendőrök szerint rugdosta a járművet. A vád a Tsukubai Egyetemen tanító pedagógus ellen "hivatalos személy feladatvégzésének megzavarása" - számolt be a Daily Mirror.

A támadássorozat 2008-ban indult, amikor kétszer kapták rajta, hogy mentőautót rugdos, 2009-ben szintén kétszer kellett őt lecsitítani, aztán egy darabig megszokhatta a szirénákat, mert egészen 2013-ig nem került a rendőrség látókörébe. Akkor egyszer próbálta veréssel elcsitítani az épp megálló mentőt, idén viszont már hét alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.