Emberöléssel vádolhatják meg a trailer vezetőjét

Meghalt a mentőben, mert el akarták vontatni az ambulánskocsit

Súlyos autóbalesethez vonult ki a mentő, de a sérültet minden igyekezetük ellenére elveszítették, miután egy vontatóautó sofőrje arra utasította őket, hogy álljanak félre, mert akadályozzák a forgalmat.

2014.08.14 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/cooldesign

Belehalt az autóbaleset miatti sérüléseibe egy férfi, noha a mentők minden tőlük telhetőt megtettek az életéért: a tragédiát az elsődleges vizsgálatok szerint egy túlbuzgó vontatókocsi-sofőr okozta, aki mindenáron odébb akarta húzni a mentőkocsit. A Mexikóvárosban történt balesetnek két sérültje volt, a 47 éves Elizabeth Castellanos Gonzalez azonban már menthetetlen volt, őt a helyszínen halottnak nyilvánították, a 42 éves Arturo Robles Hernandez megmentésére azonban volt még némi esély, dacára a kritikus állapotának.

Csakhogy miközben a mentők épp stabilizálni próbálták őt, megjelent a vontatókocsi és a vezetője elkezdett vitatkozni a döbbent egészségügyi csapattal, hogy álljanak félre, mert a járművük eltorlaszolja az utat és akadályozzák a forgalmat. "Azt mondta, elvontat minket és bírságot is kiszabhatnak ránk" - magyarázta Yulan Esparza, a mentőcsapat egyik tagja. "De egy súlyosan megsérült beteg volt a kocsi hátuljában, akit muszáj volt stabilizálnunk, mielőtt elvihettük volna a kórházba."

A vontatós azonban nem tágított, és már épp elkezdte volna elhúzni az ambulánskocsit, amikor az összegyűlt tömeg elkezdett fenyegetőzni, ekkor inkább leakasztotta a vontatókötelet a Vöröskereszt sürgősségi járművéről és elhajtott a helyszínről. A beteg később a kórházban belehalt a sérüléseibe, a hatóságok pedig most azt vizsgálják, hogy vajon van-e összefüggés a halála és aközött, hogy a vontatókocsi sofőrje akadályozta a mentési folyamatot. "A tettére természetesen magyarázatot kell adnia, de meg kell várni az áldozat boncolásának az eredményét, mielőtt az ügyészség eldönti, hogyan járjon el" - mondta Caetano Hernandez rendőrségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.