Csak a kezét nyalta meg a kutya

Végzetes állatszeretet: belehalt egy kutyanyalásba

Ha megnyalja a kezünket egy kutya, amiatt ritkán kell aggódni, legfeljebb arra kell ügyelnünk, hogy ne érjünk a szánkhoz - egy asszony mégis belehalt a fertőzésbe.

2014.08.04 19:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Witthaya Phonsawat (Képünk illusztráció!)

Meghalt egy kétgyermekes anyuka nem sokkal azután, hogy a kutyája szeretetből megnyalta a kezét: az eb nyálával olyan fertőzés került a szervezetébe, amit nem tudott legyőzni, de az orvosok is értetlenül álltak az asszony tünetei előtt. A boncolás eredményeiből aztán kiderült, hogy az 53 éves staffordi nő véráramába feltehetően a kezén lévő kis vágáson keresztül jutott be a fertőzés, amelyet bármely ember könnyedén le tud győzni, csakhogy Sheena Kavanaghnak évekkel korábban eltávolították a lépét, ami fel tudta volna venni a harcot ez a fertőzés ellen. Az asszonyt 1988-ban műtötték meg, miután az akkori párja bántalmazta őt - bár az eset idején azt mondta, hogy egy autóbalesetben szerezte a sérüléseit, utóbb derült csak fény a verésre.

A nő április 24-én lett rosszul a munkahelyén, egy ápolási otthonban, ahol szakácsként dolgozott. Azonnal a staffordi kórház sürgősségi osztályára vitték, az orvosok pedig bakteriális agyhártyagyulladást diagnosztizáltak, bár a vizsgálati eredmények nem voltak teljesen egyértelműek. Ennek ellenére antibiotikumot írtak fel neki, ami viszont nem segített rajta, állapota annyira rohamosan romlott, hogy másnap éjjel meghalt. A váratlan haláleset még az orvosokat is megdöbbentette, majd a postmortem laborvizsgálatokból kiderült, hogy egy olyan baktérium ölte meg, amit normál esetben a lép hatástalanít.

Az eset annyira ritka és egyedi, hogy a staffordi orvosok azt fontolgatják, hogy tanulmányt írnak belőle - számolt be a The Telegraph című brit lap. "Ez sokkolt minket, az egész életében kutyák között mozgott, két yorkshire terrierje volt, egy hosszúszőrű Jack Russellje és hat lova. Minden állatot szeretett" - jegyezte meg az asszony 27 éves lánya, Melissa Bromfield. Most pedig épp az állatok miatt halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.