Súlyos paradicsomallergiával küzd a kisfiú

Majdnem belehalt egyetlen ujjhegynyi ketchupba

Nem sok hiányzott a kétéves kisfiúnak a halálhoz, amikor egy óvatlan pillanatban belemártotta az ujját a ketchupba és lenyalta: a súlyos paradicsomallergiája miatt majdnem megfulladt.

2014.07.21 11:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Carlos Porto

Ijesztően közel került a halálhoz egy kétéves kisfiú, aki ritka rendellenességben, paradicsomallergiában szenved. A dél-walesi Ruben Curie levegőért kapkodott, arca és nyelve annyira felduzzadt, hogy kis híján megfulladt, miután az egyébként ártalmatlan szószba belemártotta az ujját és lenyalta. "Komolyan azt hittem, meg fog halni. Magam is csodálkoztam, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a ketchup, ilyen reakciókat képes kiváltani" - mondta immár megnyugodva a fiúcska 24 éves édesanyja, Kasie.

A különös allergiára a szülők Ruben egyéves korában jöttek rá, amikor feltűnt nekik, hogy valahányszor paradicsomos ételt eszik a gyermek, a bőre azonnal kiütéses lesz. A bölcsődében épp ezért kértek a kicsinek speciális étrendet, a család pedig távol marad a gyorséttermektől, ahol hagyományosan sok a ketchupos étel. Ám amint az a fentiekből is látszik, sosem lehetnek elég óvatosak, és az édesanya elmondta, hogy minden elővigyázat ellenére már háromszor kapott a kisfiú fulladásos rohamot.

"Egyszer egy adag sült bab után sokkolt be" - árulta el Kasie, de hozzátette, hogy nem akarja, hogy Ruben megváltozzon, mert egy csodálatos kisfiú, annak ellenére, hogy állandó aggódással telik az életük, nehogy véletlenül paradicsomot egyen. "Azt hiszem, ahogy öregszik, egyre inkább távol fogja tartani magát tőle" - bizakodik az anya. Az orvosok szerint a gyermekkori paradicsomallergia meglehetősen gyakori, de az, hogy olyan súlyos legyen, mint Ruben esetében, és anafilaxiás sokkot váltson ki, rendkívül ritka. A szülők most egy allergológus szakember segítségében bíznak - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.