Azt hitték, eltört a kislány gerince

Három órán át hasalt a földön, mire megérkeztek a mentők

Hatalmasat esett az ugrálóvárból kizuhanva, és erős volt a gyanú, hogy el is tört a kislány csigolyája, a mentőkre mégis három órát kellett várni. Külföldön sem egyszerű az ellátás.

2014.10.08 20:00ma.hu
Fotó: Wikipedia

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne panaszkodna valaki a hazai egészségügyi ellátásra, többek közt a mentők sebességére, ám az alábbi történet jól bizonyítja, hogy külföldön sem minden csupa rózsaszín. A hatéves Kiera O'Brien az angliai Farringdonban vett részt a hétvégén egy családi születésnapi partin, amelyen többek közt egy ugrálóvárat is felállítottak, ebből zuhant ki a kislány és nagyon erősen megütötte magát.

Fájdalmai alapján az anyjában felmerült a gyanú, hogy lehet, hogy eltört valamelyik csigolyája, de legalábbis megsérült, ezért aztán megmozdítani sem merték, csak hasra fektették a gyermeket és hívták a mentőket. Aztán kis idő múlva újra tárcsázta a kétségbeesett Karen Robinson az ügyelet számát, majd újra... összesen ötször hívta a 999-et három óra alatt, mire végre megérkezett a szakszerű segítőcsapat. "Nevetséges, hogy ennyi ideig tartott" - mondta a felháborodott 38 éves anya.

Egy idő után már nemcsak a feltételezett gerincsérülés miatt aggódott a nő, hanem azért is, mert a padló, ahol Kiera hasalt, kemény volt és hideg. "Azt mondták, hogy más kiemelt hívások miatt nem tudtak jönni, volt például egy szívinfarktusos esetük, de inkább azt éreztem, hogy az ellátás szervezését újra kellene gondolni" - folytatta az anya, aki mindentől függetlenül a mentőket egyáltalán nem hibáztatja. "Ők nagyszerűek voltak, miután megérkeztek" - jegyezte meg.

Szerencsére Kiera sérülései nem súlyosak, bár erős zúzódásokat szerzett, de a hátában semmi nem tört el. "Tudod, mi a különbség, amikor egy gyerek egy karcolás miatt sír vagy amikor valami nagyon fáj. Nagyon félelmetes volt. Úgy éreztem, tehetetlen vagyok" - fogalmazott Ms. Robinson. A North East-i Mentőszolgálat szóvivője mindenesetre bocsánatot kért a hosszúra nyúlt várakozásért, és ő is a feltorlódott segélykérő hívásokkal magyarázta a késést. "Sajnálom, hogy ezúttal nem értünk olyan gyorsan a beteghez, mint ahogy egyébként szoktunk" - idézte a szóvivőt a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.