Sose láttak azelőtt havat

Papucsos "hegymászót" hoztak le a mentők a hóborította hegyről

Ázsiából érkezett a skót hegyek közé a három turista, akik közül az egyiknek a lábán csak egy flip-flop volt, és a többiek sem épp a havas túrához voltak öltözve. A mentőknek köszönhetik az életüket.

2014.06.23 09:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Elwood W. McKay III

Kis híján tragédiával végződött a felfedezőúttal kombinált nyaralás három ázsiai turista számára, akiket a hegyi mentők hoztak le a havas csúcs felé vezető útról Skócia nyolcadik legmagasabb hegyén, az 1221 méteres Munrón. A trió egyik tagja csupán egy flip-flopot viselt a lábán, de ahogy a mentők elmondták, a másik kettő sem tudta, hogy pontosan mi is vár rájuk a hegyen, a lábbelik egyikük esetében sem a hideg és havas túrára volt tervezve. "Csodálkoztunk az általuk választott cipőkön. Az embereknek mindig a megfelelő lábbelit kellene viselniük, a hegyoldal még mindig csupa víz volt" - mondta a mentőcsapat vezetője.

"Az egyik fickó elhajította a flip-flopokat és azt mondta, ezekkel aztán marha sokra megy" - tette hozzá. A papucsos hegymászó megcsúszott és ahogy elesett, eltörte a karját is, ezért volt szükség a mentők értesítésére Persze nemcsak a cipőkkel voltak bajban: a csapat egyik tagján csak egy könnyű bermudanadrág volt. A papucsos férfit a mentők kórházba vitték, ő pedig utólag azzal magyarázta a szokatlan kalandot, hogy azért mentek Skóciába, hogy havat lássanak - azelőtt még soha nem találkoztak ezzel a természeti jelenséggel.

"Fájdalmas emlék lesz számára a hó látványa. Később bocsánatot kértek a felhajtásért" - mondta a mentők vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.