Gyorsabban jött a baba, mint a mentő

A hétéves kislány segítette világra a húgát

Megijedt, de derekasan tartotta magát a hétéves kislány, aki egy éjjel arra riadt fel, hogy édesanyja rémülten kiabál segítségért: három héttel a kiírt idő előtt megindult nála a szülés.

2014.06.05 12:16ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Jazmine Faulkner pont olyan izgatottan várta a kishúga érkezését, mint bármelyik átlagos hétéves várná, ám az angliai Lancashire-ben élő gyermek végül egész más körülmények közt találkozott a Saffron Grace névre keresztelt testvérével. A baba ugyanis három héttel a kiírt időpont előtt gondolta úgy, hogy ideje megszületnie, és senki nem volt otthon Jazmine-on kívül: az apuka távol, Ázsiában dolgozott.

A kislány múlt héten csütörtökön riadt fel arra éjjeli 2 órakor, hogy az anyja segítségért kiabál. "Azt mondta, nagyon erős fájdalmat érez. Kiszaladt a fürdőszobába, aztán hirtelen kiabált, hogy hozzak törülközőt. Fel kellett hívnom a segélyszámot, és egy néni mondta, hogy mit kell tennem. Egy kicsit ijesztő volt, de minden olyan gyorsan történt" - mesélte a kislány.

Saffron tényleg hihetetlen gyorsan jött a világra, mindössze 20 percig tartott a vajúdás, úgyhogy mire a mentők megérkeztek, már plédbe csavarva feküdt ott az újszülött. Amikor a baba feje kibújt, Jazmine segített megfogni őt. "Nagyon büszke vagyok rá!" - mondta a 32 éves India Faulkner. A kislány 3 kilóval született, a mentők pedig megfigyelésre őt és édesanyját is bevitték a kórházba.

A baba ifjú nővérét a szokatlan élmény nem zavarta össze, sőt, a kalandos éjszaka után azt mondta, már tudja, mi akar lenni, ha nagy lesz: szülésznő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.