Nem hagyhatja el éjjel az állomás épületét

Bíróság kötelezi a hajléktalant, hogy az állomáson aludjon

Furcsa ítéletet hozott egy olasz bíróság egy hajléktalan nővel kapcsolatban: kijárási tilalmat rendelt el neki, melynek értelmében éjszaka nem teheti ki a lábát az egyik vasútállomásról.

2014.10.21 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/tiverylucky

Vasútállomáson alvásra ítélte az olasz bíróság Laurát, a csak keresztnevéről ismert 38 éves hajléktalan nőt, az ítélet értelmében a nő este 9 és reggel 7 óra között nem hagyhatja el Trastevere város állomásának épületét. Ezalatt a rendőrök "különleges felügyelete" alatt áll, az ítélet szerint a közbiztonság érdekében volt szükség erre a lépésre. Ha Laura valami miatt mégis kitenné a lábát az állomásról éjszaka, az az azonnali letartóztatással jelentene egyet számára.

Persze ez nem azt jelenti, hogy mostantól soha nem mehet el éjszaka például a barátaival, de olyankor a bíróság határozata értelmében be kell mutatnia az iratait az állomás személyzetének és csak az ő tudtukkal és jóváhagyásukkal vághat neki az éjszakának - adta hírül a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.