Egy teljes napig ült a bűzölgő forróságban

Vécébe zárták a hajléktalant: nem vették észre

Egy teljes napon és éjszakán át volt bezárva egy hajléktalan férfi egy nyilvános vécébe, amit a felfedezése előtti napon zártak le, költségtakarékossági célból.

2014.07.21 08:29ma.hu
A bath-i illemhely (Fotó: Google)

A háromgyermekes Lucy Griffen a könyvtárból tartott hazafelé a gyerekekkel, amikor egy nyilvános vécé mellett elhaladva dörömbölésre lett figyelmes. Az asszony értesítette a hatóságokat, az épület ugyanis be volt zárva, ezért nem tudott kijutni a fogságba esett férfi. Az angliai Bathban álló nyilvános illemhelyet az üzemeltető a városi tanács utasítására előző nap zárta le, hogy az adófizetők pénzét kíméljék, ám mint kiderült, az intézkedés előtt az üzemeltető nem győződött meg arról, hogy a helyiség üres-e.

"Elsétáltunk [a vécé mellett], és úgy hittem, hogy hallottam valakit kiabálni és az ajtón dörömbölni, ezért visszamentem. Felhívtam a rendőrséget, hogy valaki jöjjön és engedje ki a férfit. Nyilvánvaló, hogy egy hajléktalan volt, de nem ez a lényeg. Ő egész nap ott volt, a kánikulában. Mások is biztosan elmentek ott, de nem hallották. Megnyomta a riasztót és villogott a piros lámpa, de egyértelmű, hogy nem kapcsolódott semmihez, mert senki nem jött" - mesélte a 39 éves nő a Bath Chronicle című helyi lapnak.

Az önkormányzati tulajdonban lévő illemhelyet a Healthmagic nevű magáncég üzemeltette, most elismerték, hogy nem ellenőrizték megfelelően a létesítményt bezárás előtt. "Kopogtak az ajtón ellenőrzésképp, és nem érkezett válasz. Nem nyitottak be és ellenőrizték vizuálisan, pedig ezt kellett volna tenni, helyes eljárásként" - mondta a cég vezetője. A tanács elnézést kért a hajléktalantól, és némi élelmiszerrel segítették ki, mielőtt útnak eresztették - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.