Szerencséje van, hogy életben maradt

Felrobbant a vécé, miután elvégezte a nő a dolgát

Azt mondták a hatóságok, hogy szerencséje van a nőnek, amiért életben maradt: csak pillanatokkal kerülte el a vécé felrobbanását, ami a szerteszéjjel repülő szilánkokkal meg is ölhette volna őt.

2014.06.27 15:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/winnond

Azt mondták a hatóság emberei, hogy a szinte biztos haláltól menekült meg a nő, amikor a háta mögött felrobbant a vécé. A montanai Stillwater Megyei Törvényszékén helyettes pénztárosként dolgozó Norma Brewer ráadásul tényleg egyetlen másodperccel úszta csak meg a borzalmas balesetet, mert a robbanás abban a pillanatban rázta meg a mellékhelyiséget, amikor Brewer becsukta a háta mögött az ajtót. A szétrepülő porcelánszilánkok viszont az egész mosdót beterítették, ahogy átrepültek a fülke elválasztófala fölött - számolt be a NY Daily News című amerikai hírportál.

"Olyan volt, mintha egy hatalmas bomba robbant volna a bíróságon" - mondta a nő. Szerencsére az első riadalom után kiderült, hogy nem merénylet történt a törvényszék mosdójában, hanem a porcelántartály volt gyártási hibás, emiatt robbant szét, amikor a nő lehúzta a vizet és a tartály elkezdett újra megtelni.

A tartályra az amerikai minőségellenőrzési hivatal már 2012-ben kiadott egy ajánlást, miszerint előfordulhat egy sorozathiba, ami miatt a gyártó köteles visszavenni és kicserélni a meghatározott típust, de a jelek szerint ezzel a lehetőséggel nem mindenki élt. A bíróságon több ugyanilyen tartály is fel van még szerelve, ezek cseréjéről az eset után rögtön intézkedtek, Brewer pedig azt mondta, hogy igyekszik minél több barátjával, ismerősével beszélni, hogy mindenki tudjon róla, hogy esetleg egy veszélyes szerkezet tartogat a fürdőszobájában.

A Flushmate III Series 503 típusú szerkezetet információink szerint Magyarországon hivatalosan nem forgalmazták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.