Berobbant a gáz a műszálas ruhától

Megégett, miután robbanást okozott a ruhája

Súlyos égési sérüléseket szenvedett az arcán és a kezén egy férfi, aki öltözködés közben robbant fel: műszálas ruhája feltöltődött, és a szikra pont elég volt, hogy a szivárgó gázt berobbantsa.

2014.01.21 15:11ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Súlyos, másod- és harmadfokú égési sérülésekkel került kórházba a 78 éves Wen Chung, akinek az arca, a nyaka és a keze sérült meg egy szerencsétlen robbanásban. A kelet-kínai Jiangsu tartományban élő férfi az otthonában szerezte a sebeit, amikor öltözködés közben a műszálas ruhája elektrosztatikusan feltöltődött és szikrázott egyet - ez épp elegendő volt az akkor már valószínűleg hosszabb ideje szivárgó gáznak, hogy berobbanjon.

A detonáció erejét 300 méteres körben lehetett érezni, a férfi lakásából pedig három ajtót vitt ki a robbanás, plusz darabokra törte az ablaküvegeket. A szakértők szerint egy régi, elrepedt gázcső volt a baleset kiindulópontja, és bár ritkán, de előfordulhat, hogy a gázokkal jobban telített területen már egy aprócska szikra is robbanást okozhat. Többek közt emiatt nem engedélyezik benzinkutak közelében a dohányzást - emlékeztetett a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.