Felrobbant a több ezer petárda

Rossz ötlet: kár volt kolbászt főzni a tűzijátékgyárban

Nem vall valami éles elmére, hogy valaki a tűzijátékgyár közepén áll neki kolbászt főzni, az eredmény persze nagyon látványos volt és messze földre elhallatszott a hangja.

2013.11.05 15:24ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Amikor a 48 éves Ho Feng magára hagyta idős édesapját, nem gondolta, hogy hamarosan hatalmas tűzijátéközön fogja megrázni a kínai Penggang falut és környékét. Pedig a 72 éves Hung Feng még mondta is a fiának, hogy készít magának vacsorára egy kis kolbászt, de a tűzijátékgyár tulajdonosa nem gondolta, hogy óvatosságra kellene intenie az idős férfit. "Mivel ő maga is tűzijáték-készítő volt, sosem fordult elő, hogy figyelmeztetnem kellett volna" - magyarázta a férfi.

Mégis ezúttal elkélt volna az intelem, a nagy főzőcske közben ugyanis valahogy túl közel került a tűz a pirotechnikai anyagokhoz és kisvártatva robbanássorozat indult be. A tűzoltók nem sokat tudtak tenni, csak tehetetlenül nézték, amint a lángok a gyár utolsó centijét is elpusztítják. A kár több millió forintnak megfelelő összeg, bár a falubeliek ezért mintegy két órás ingyen tűzijátékban gyönyörködhettek.

"Ez óriási tragédia, de legalább az apámnak sikerült elmenekülnie, csak futott, amilyen messzire tudott és így sértetlenül megúszta" - jegyezte meg az ifjabb Feng.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.