Sokan viharnak gondolták

Tűzijátéknak hitték a Magyarország felett robbanó Tűzgömböt

A hatalmas villanást hangrobbanás is kísérte - állítják egyes szemtanúk, míg mások semmit sem hallottak, csak a hatalmas fényjelenségre lettek figyelmesek.

2013.08.26 11:20ma.hu
Szlovákiából így látták - tuzgomb.blogspot.hu

Szombat este 21 óra 2 perckor egy hatalmas tűzgömb hullott alá az égből - számolt be a Tűzgömbök Világa blogoldal. Főként Észak-Magyarország területéről lehetett látni a jelenséget, de felvidéki településekről is vannak szemtanúk.

A hatalmas villanást pár perccel később hangrobbanás követte, sőt olyan lökéshullámot is jeleztek, amely megrázta a kamerát, illetve az egész házat. "Zalaegerszeg felett láttam egy ideig zöldesen világító, hulló dolgot, ami egy idő után nagy villanással elégett. Nem tudom eldönteni hogy az tűzijáték volt vagy egy hullócsillag vagy meteorit" - írta az Időkép.hu egyik olvasója.

A kommentelők nagy része mind észlelte a meteort, ám szinte kivétel nélkül tűzijátékra vagy villámlásra gondoltak, és nem bámulták meg a ritka égi jelenséget az őt illető csodálkozással.

Mint ismeretes, hazánk felett nem először láttak kivételesen fényes tűzgömböt, 2010 februárjában és tavaly novemberben például egy nagy méretű meteor okozott hasonló fényjelenséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.