Ezért ne adjunk légfrissítőt a kutyának

Játékból robbantotta fel a házat a kölyökkutya

Ártatlan játéknak tűnt, de katasztrófával ért véget, hogy a kölyökkutya egy légfrissítős flakont kezdett rágcsálni. A kiharapott tartályból a benne lévő hajtógáz percekkel később felrobbantotta a házat.

2014.01.10 11:05ma.hu

Katasztrófával ért véget a Zeusz nevű kutyakölyök játéka egy dél-yorkshire-i családi házban, amelynek kitörött az ablaka, megrepedt a kandalló, teljesen megsemmisült a padló és a kanapé is miszlikbe szakadt. A hat hónapos whippet-agár keverék kölyök egy légfrissítős flakonnal kezdett játszani, gazdái pedig nem vették észre, hogy hegyes fogaival átszúrta a fémdobozt. Kicsivel később megunta a játékot, a flakont pedig ott hagyta a gáztűzhely mellett.

Zeusz a gazdájával, Mathew-val

Percekkel később óriási robbanás rázta meg a házat, ekkor kapcsolt be a hátsó vízmelegítő, és a láng berobbantotta a flakonból addigra kiáramlott gázt. A ház tulajdonosai, a 20 éves Kerry Leech és a 22 éves Mathew Heckler nem tartózkodtak otthon a baleset idején, SMS-ben értesítették őket a bajról. Arra értek haza, hogy villódzó fényekkel két tűzoltóautó és egy egész csapatnyi mentőegység igyekszik megfékezni a lángokat és megakadályozni a további károkat.

Amikor az üzenet utolérte őket az autóban, először arra gondoltak, valaki a levélszekrénybe tehetett valamit, esetleg gázrobbanás történt, ez utóbbi végül igaznak bizonyult, csak azt nem sejtették, hogy nem műszaki hiba okozta. A katasztrófa hatására Zeusz a szüleivel és a család három macskájával együtt megszökött, legalábbis a tűzoltók nem találták semmi nyomát annak, hogy bármelyikük is odaveszett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.