Égési sérültek terápiájához képezték ki

Petárdákat kötöttek a kutya lábára és úgy robbantották fel

Rettenetes megpróbáltatásokon ment át, de mostanra az állatorvosok szerint teljesen felépült az a kutya, akit kínzói elevenen gyújtottak fel néhány petárdával. Most ő maga is égési sérülteken segít. VIGYÁZAT, FELKAVARÓ TARTALOM!

2013.11.25 14:32ma.hu
Indy hálásan köszöni mindenki segítségét (Fotó: START állatmentők)

Nem tudni, ki tette és főleg miért, eljárás ugyanis nem indult senki ellen, de a július 4-i nemzeti ünnep után borzalmas sérülésekkel találtak rá egy Los Angeles-i sikátorban a három éves pit bullra. Kínzói tűzijátékokat kötöztek a lábaira és a törzsére és meggyújtották, ami miatt a szerencsétlen eb mind a négy lábán és a teste több pontján is az eleven húsig hatoló égési sérülések keletkeztek. Egy lelkiismeretes állatorvosi csapat azonban gondjaiba vette és hosszú hónapokig tartó kezelések sorozatával meggyógyította, a költségeket közben a híres show-háziasszony, Ellen DeGeneres és felesége, Portia de Rossi állta, akiket megindított a kutya szívszorító története.

Ilyen volt Indy a támadás után (Fotó: YouTube)

A szakemberek szerint az Indy névre keresztelt állat mára teljesen felgyógyult, és az külön csoda, hogy a történtek ellenére még mindig kifejezetten szereti az embereket, barátságos kutyának ismerték meg gondozói. Ezért úgy döntöttek, tragédiájából előnyt kovácsolnak: kutyaiskolába küldték, ahol arra képezik őt ki, hogy jelenlétével terápiás segítséget nyújtson az olyan emberek számára, akik szintén valamilyen tűzesetben sérültek meg - számolt be a Daily Mirror.

A kiképzés több hónapig eltarthat, de azután Indy a saját kitartásával mutathatja meg az égési sérülteknek, hogy mindig van remény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.