Patkánymérget evett a cica

Kutya adott vért a macskának: életet mentett vele

Kis híján belehalt a patkányméreg gyilkos hatásába egy macska, csak a vérátömlesztés segíthetett rajta, ám arra már nem volt idő, hogy megfelelő donormacskát találjanak. Így egy kutya adott vért neki.

2013.08.21 15:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Kutyavérrel mentették meg egy macska életét állatorvosok Új-Zélandon. A rendkívüli transzfúzió véradója egy labrador kölyök volt. A 7 éves macska, Rory patkánymérget evett és attól került életveszélyes állapotba. Az állat fájdalmas hangjaira figyelt fel gazdája, Kim Edwards és azonnal állatorvoshoz száguldott a macskával.

A klinikán közölték, hogy Rory a végét járja, és csak azonnali vérátömlesztés segíthet rajta. Mivel nem volt idő megfelelő vérű donor macskát keresni, jobb híján a nő baráti köréből kerítettek egy kutyát. A labrador kölyök vércsoportját ugyan nem ismerték, és az orvosok szerint nagy valószínűséggel "kilökte" volna magából a macska szervezete, de ez öt nap haladékot jelenthetett, ami alatt akadhatott volna megfelelő vérű macska.

Végül a macska kutyavért kapott, jóllehet különböző állatok között nem javallott az ilyen beavatkozás. Az új-zélandi eset azonban rendkívül szerencsésnek bizonyult. A végét járó macska egy órával a vérátömlesztés után felült, dorombolni kezdett és enni. "Mintha újjászületett volna! Immár ismét normálisan él, de a kutyavér ellenére sem kutyálkodik. Nem ugat és nem hozza be az újságot" - idézte a New Zealand Herald című új-zélandi lap szerdán a macska gazdáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.