Holtan találták a hatalmas víziemlőst

Sokkoló: boncolás közben felrobbant az ámbráscet

Egy csatornába szorult be két ámbráscet napokkal ezelőtt és még mielőtt kiszabadíthatták volna onnan, mindketten elpusztultak. A boncolás viszont nem egészen úgy kezdődött, ahogy számítani lehetett rá.

2013.11.27 18:13ma.hu
Fotó: YouTube

Két ámbráscet esett csapdába néhány napja a Dániához tartozó Feröer-szigetek egyik szűk csatornájában, a hatalmas tengeri emlősöket már nem sikerült a tengerbiológusoknak kimenteni. Hogy pusztulásuk ne legyen mégse olyan értelmetlen, úgy döntöttek, az állatok csontvázait a helyi múzeumban állítják ki, a boncolás első lépésének megtisztelő feladatát pedig Bjarni Mikkelse kapta.

Mivel az állatok akkor már két napja halottak voltak, számítani lehetett rá, hogy belsejükben némi gáz halmozódott fel a megkezdődött bomlás miatt, ezért is viselt a biológus teljes védőöltözetet. Ekkora erejű robbanásra azonban senki sem számított, mint ami bekövetkezett az állat bőrének megszúrásakor, több méterre kilövellve az állat belső szerveit.

Gyenge idegzetű olvasóinknak a videó megtekintése nem ajánlott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.