Három év felfüggesztettet kapott a felelőtlenségér

Felrobbant a szuvenír rakéta, három bajtársát tette nyomorékká a katona

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a katonát, aki egy bevetésből "emlékbe" elhozott egy rakétát, majd azt felrakta az irodája falára. A nem hatástalanított fegyver három embert nyomorított meg.

2013.12.20 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Egyik katonatársa elveszítette mindkét lábát a robbanásban, egy másiknak a fél lábát és a heréit vitte le a detonáció, egy harmadik pedig teljesen megsüketült, amikor egy négy tiszt által közösen használt iroda faláról leesett az ott díszelgő páncéltörő rakéta. Az eszközt az iroda negyedik használója, egy 43 éves, meg nem nevezett tiszt szerezte még korábban egy bevetéskor, "emlékbe" hozta el a csatatérről és elmondása szerint nem vette észre, hogy a lőszer még mindig éles. Ő maga ugyancsak megsérült a robbanásban a repeszdaraboktól.

Az eset 2007-ben történt az észak-francia Caenben, egy laktanya közelében, a vizsgálatok és a tárgyalás azonban csak mostanra jutott el az ítélethirdetésig. A tiszt három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a gondatlanságáért. A vallomástétel során a tárgyalóteremben tartózkodók elmondása szerint a katona zokogva ismerte be, hogy az egész az ő hibája volt - adta hírül a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.