Felrobbant a bomba a sütögető fiatalok alatt

Taposóaknán raktak tábortüzet - nagyot szólt!

Nem is sejtették a piknikező fiatalok, hogy a terület, ahol felállították bográcsot és alágyújtottak, egykor heves háborús harcok színtere volt, és a mai napig is aknákat rejt a vékony föld.

2013.06.25 14:54ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Ketten súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek meg abban a robbanásban, amit egy nem látható taposóakna okozott Oroszországban, Belgorod városában. A hat fiatal piknikezni ment az erdei kemping területére, ami korábban heves háborús összecsapások színtere volt, ám azt nem sejtették, hogy centikre a földfelszíntől még mindig aktív robbanószerkezetek bújnak meg. A tűzszerészek szerint a súlyos balesethez az vezetett, hogy a fiatalok épp az egyik ilyen láthatatlan akna fölött raktak tüzet, ami aztán a hő hatására minden előzetes jel nélkül felrobbant.

"A fiatalok épp a tábortűz körül ültek és húst főztek, amikor hirtelen felrobbant a töltet" - mondta a rendőrség szóvivője. A robbanás csak két fiatalt érintett közvetlen közelről, a többieknek a szétrepülő repeszdarabok okoztak kisebb-nagyobb sérüléseket. Most mind a hatan a kórházban lábadoznak, a rendőrség szóvivője pedig megjegyezte, hogy a területen még mindig rengeteg fel nem robbant bombák és aknák heverhetnek - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.