Bunsen-égő okozta a balesetet

Műtét közben robbant fel a fogorvos

Súlyos sérüléseket szerzett egy német fogorvos, amikor a Bunsen-égő lángját egy gázpalackhoz túl közel tette, a detonáció olyan erős volt, mintha egy kézigránát robbant volna fel.

2013.06.03 09:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Egy fogászati kisműtét közben robbant fel a rendelő, súlyos sérüléseket okozva a fogorvosnak is, akit a szanaszét repülő szilánkok sértettek meg súlyosan. A robbanás erejét jól jellemzi, hogy több fogászati eszköz megolvadt a hatalmas detonációtól. A német Paderbornban történt balesetet egy Bunsen-égő és egy gázpalack közeli találkozása okozta, aminek következtében úgy robbant fel a kezelőhelyiség, mintha egy gránátot dobtak volna be.

A rendőrség elmondása szerint a robbanás ereje odébb lökte a 48 éves Michael Schrödert, életveszélyes sérüléseket okozva neki, és kivitte a műtő ajtaját és ablakait. A fogorvosi székben ülő 56 éves beteg azonban a körülményekhez képest egész jól megúszta az esetet: neki lényegében maga a fogorvos teste volt a pajzs a robbanás legnagyobb részével szemben - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Nagy szerencséje van Schrödernek, hogy él" - összegezte a rendőrségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.