Támasztéknak használta a világháborús rakétát

Nagytakarítás közben robbant fel a konyha

Az óriási robbanás ellenére élve megúszta a könnyelműséget egy idős asszony, aki egy második világháborúból maradt rakétalövedéket használt a szekrényajtók kitámasztására.

2013.06.17 11:14ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Egy második világháborúból maradt lövedék okozott kis híján tragédiát, amikor egy lengyel nő a takarítás hevében aktiválta a légvédelmi rakéta detonátorát. Az 56 éves özvegyasszony jó 20 évvel ezelőtt kapta a rakétát az azóta elhunyt férjétől és mivel szívének kedves emlék volt, befogta mindennapi használatra: a konyhában lévő szekrény lötyögős ajtaját támasztotta ki vele már hosszú ideje.

A jaworniki rendőrség szerint a családtagok valószínűleg azt hitték, hogy az eltelt évtizedek alatt a második világháború idejéből származó bomba már hatástalanítva lett és fel sem merült bennük, hogy egyszer még balesetet okoz, ám most a nyomozás elsődleges adatai szerint a takarítás közben az asszony megüthette a söprűvel a rakétát, ami működésbe hozta a robbanószerkezetet.

"A detonáció következtében a konyhai holmik nagy része elpusztult, a nő pedig több súlyos sérülést szenvedett, jelenleg kórházi kezelés alatt áll" - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A sérülései súlyosságáról nem beszéltek az illetékesek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.