Figyelmeztetést adott ki a rendőrség

Robbanással fenyegetnek a vasúti jegykiadó automaták

Óvatosságra intette az utazókat a német rendőrség, miután felfedezték, hogy egy apró trükkel úgy alakították át a bűnözők a jegykiadó automatákat, hogy azok könnyen felrobbanhatnak.

2013.06.04 07:33ma.hu

Figyelmeztetést adott ki a német rendőrség, amikor kiderült, hogy egyes bűnözők úgy alakították át a Frankfurt közelében lévő vasútállomások jegykiadó automatáit, hogy azok a jegyvásárláskor akár fel is robbanhatnak. A bűnözők egy egyszerű trükkel buherálták meg a gépeket, némi gázzal megspékelve, ami az automata működésbe lépésekor az erős szívó hatás miatt berobbanhat. A veszélyre az ingázók figyeltek fel, amikor megérezték a szerkezetből szivárgó gázszagot, a bejelentést követően pedig a rendőrök több ilyen átalakított gépet is találtak - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Akár egyetlen kis szikra is lángra lobbanthatja a gázt, és bomba válik az automatából" - mondta a rendőrség szóvivője. A német vasúttársaság képviselője hozzátette, hogy mivel rengetegen vásárolják a jegyüket az automatákból, a bűnözők óriási kockázatnak tették ki az utasokat és az egész vasút működését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.