Ugye, hogy káros a dohányzás!

Egy szál cigivel robbantotta fel az autóját

Lépten-nyomon figyelmeztetésekbe botlunk, amelyek a dohányzás veszélyeire intenek, és most itt egy újabb bizonyíték: az autónk épségére is igen káros lehet akár már egyetlen szál cigaretta!

2013.05.09 10:17ma.hu

Minden bizonnyal épp elégszer hallotta a figyelmeztetést Felix Rothstein a dohányzás kockázataival kapcsolatban, ám sokakhoz hasonlóan ő sem törődött az intő szavakkal és nem volt hajlandó felhagyni káros szenvedélyével. Most azonban alaposan megtanulta a leckét, igaz, sokba került neki, ráadásul a hallása is rámehet a bizarr tapasztalásra.

A német férfit ezúttal nem a nikotin különféle káros hatásai nyomorították meg, hanem szó szerint a dohányzás mint tevékenység. Történt ugyanis, hogy egy alapos tisztításra szánta el magát az autójában, de még ezen művelet közben is ott lógott a szájában a cigaretta. A 38 éves duisburgi férfi kívülről már végzett a sikálással, és beült a kocsi belsejébe, hogy megtisztítsa a belső felületeket is. Ám ehhez egy aeroszolos tisztítószert használt és nem vette figyelembe, hogy az efféle szerek különösen tűzveszélyesek.

Fotó: Német Rendőrség


Így hát gondosan kipolírozta a műszerfalat, fújta rendesen a spray-t is, ahogy azt ilyenkor kell, majd munkája végeztével elégedetten gyújtott rá egy újabb szál cigire - ami abban a pillanatban óriási robbanást okozott, apró darabokban kirepítve az ablakokat és teljesen elpusztította az autó belső elemeit. A pórul járt férfi ugyan életben maradt, de arcán és kezén súlyos égési sérülések keletkeztek, a fülében kialakult erős légnyomás miatt pedig hallási nehézségei alakultak ki, az orvosok szerint az sem kizárt, hogy végleg megsüketül - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

A rendőrség szóvivője szerint Rothstein még így is szerencsésnek mondhatja magát, hogy élve megúszta a robbanást, aminek az erejét jól jellemzi, hogy még a kocsi teteje és több oldalsó elem is kidomborodott a helyéről. "Valószínűleg felesleges a javítással bajlódni" - tette hozzá az illetékes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.