Tucatnyi tűzoltó oltotta az égő erdőt

Tüzes íjász: robbanós nyilakkal lövöldözött

Önjelölt akcióhősként kezdett robbanószerkezetekkel manipulált nyilakat lődözni egy ismeretlen, ám sokáig a durranásokra még a környékbeliek is azt hitték, csak petárda. Aztán égni kezdett az erdő.

2013.05.09 08:18ma.hu
Fotó: Német Rendőrség

Hajtóvadászatot indított a német rendőrség egy ismeretlen ellen, akiről egyelőre azt sem tudják, férfi-e vagy nő, csak egy biztos: robbanószerkezetekkel ellátott nyílvesszőkkel lövöldöz, amelyek közül az egyik legutóbb erdőtüzet is okozott. A Zeven közelében tevékenykedő íjászra a környékbeliek figyeltek fel, pontosabban nem rá, hisz senki sem látta, azt viszont nagyon is hallották, hogy kisebb-nagyobb robbanások rázzák meg a levegőt.

A helyiek eleinte azt hitték a hang alapján, hogy petárdák, ám a legutóbbi eset után a tűzoltók megállapították, hogy felrobbant nyilak okozták az erdőtüzet. Mint kiderült, az ismeretlen több nyílvesszőre is pirotechnikai eszközt szerelt, amelyek jobb esetben csak hangos durranással felrobbantak a levegőben, de legutóbb a földön gyulladt meg, felégetve egy jó darabon a mezőt és az erdőt.

Az oltáshoz mintegy egy tucatnyi tűzoltót kellett bevetni, most a rendőrök keresik azt, aki összeszerelte a házi robbanószerkezetet - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.